Cuma, Mayıs 28

Hakem Eğitmenleri


- Hakemlerin özel bir alanı var. Bu özel alana kimseyi sokmaması gerekiyor. Bu alanın içine soktuğunuz anda temaslar, itişip/kakışmalar başlıyor. Peki bu alana oyuncuyu nasıl sokmayacak? Bunun özel bir hareketi var. Hakem olduğu yerde bacakları açık vaziyette dik duracak ve avuç içleri karşıya bakacak şekilde iki elini öne uzatarak "Dur" diyecek. Kesinlikle karşınızdaki insanı durduran bir hareket. Bunu en iyi Tolga Özkalfa yapıyor. Bünyamin Gezer de çok iyi yapmaya başladı.
- Hakemlerin ısınmaya çıktığı andan itibaren, tehdit alacağı tribün hangisiyse onun önünde koşmasını istiyoruz. Onlar hakeme bağıracak, çağıaracak ama hakem orada dimdik ısınmasını sürdürecek.
- Bazen oyuncuyla hakemin burun buruna geldiği oluyor. Bunlar hep bizim sevdiğimiz şeyler. Hakem çatışmaya girdiği andan itibaren asla altta kalamaz.

Ömer Ateş ve Serdar Terekli / Tam Saha Dergisi Mart Sayısı.

İkili, her hafta Silivri'de hakemlere eğitim veriyor. Hafta sonu o hakemler sahalara çıkıyor. Bünyamin Gezer ve Tolga Özkalfa 'nın nasıl insanların maç keyfinin içine ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Hepsine inat Fırat Aydınus kültürü düyorum.

Hiç yorum yok: