Salı, Ekim 7

B Grubu


Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Zor grup demeye gerek yok. Turnuva bu sene çok dengeli. Güçlü takımlar gruplarda yer aldı. Üstelik bunlara 8 tane üst düzey ekip daha katılacak. Yani zor bir grup olacağı aşikardı. Lokum gibi kura kandırıkçılığını bir kenara koymak lazım. Ama çıkılmayacak grup değil.

Benfica, elemelerin en zorlu eşleşmesinden geldi. Napoli'yi kupanın dışına ittiler. Portekiz'in 3 büyüklerinden en dengesizi bu aralar onlar. Geçen sene 4. bitirdiler. Takımın başına Valencia'nin Mourinho'su Quique Sanchez Flores'i getirdiler. Taraftarlar pek ısınamadı. İspanya görmüş 2 teknik oyuncu Aimar-Reyes takıma renk kattılar, ama hem sakatlıkları hem davamlılık sorunları zayıf karınları. Portekiz deplasmanları Akdeniz2in en az korkutucu deplsmanları ama Benfica'nın "Işık Stadyumu" oldukça görkemli bir atmosfere sahip. Maçın 6 Kasım'da oynanacak olması da enteresan. Meira'nın da transfer rekoru kırarak geldiği , kaptanlık yaptığı eski takımı olduğunu belirtip eşleşmenin rengi olduğunu söyleyelim.

Olympiakos en garip takım.Şampiyonlar Ligi ön elemesinde onlar da hüsran yaşadılar. Üstelik hüsranın babası. Kardeş ülkeleri Rumların Anorthosis takımına deplasmanda 3-0 yenildiler, kendi evlerindeki 1-0 yetmedi ve elendiler.Üstelik oldukça olaylı bir maç yaşandı. Rumlar, Türkiye'de bize daha iyi davranıldı dedi. Olympiakos'a herkes şaşırdı, ezeli rakipleri Panathinakos güldü. Ama gülme komşuna gelir başına misali Bremen'den puanla dönen Rumlara onlar da yenildi. Sonuçta Kupa 1'de 2 maçta 4 puan alan bir takıma elendi kırmızı-beyazlı takım. O puanı alacak bir Türk takımı bu sene çıkmazdı zaten.

Onların başında da bir İspanyol Ernesto Valverde bulunuyor. Raul Bravo, Darko Kovaçeviç gibi La Liga tecrübeli oyuncuları var. Maçın Sami Yen'de olması, orada olmaması büyük avantaj bizim için.Açılış maçı olup, galibiyetle başlamak motivasyonu yükseltir. Olympiakos bu sayede son 5 yılda 3. kere Galatasaray'a konuk olup ilk defa Sami Yen'e çıkmış olacak.

Son maç kendi evimizde Berlin'de oynanacak. Gruplar belli olduğunda ilk bunu diledi herkes herhalde. Deplasman'a gideceksek "Wir fahren nach Berlin" diyelim. Son yıllardaki Herha değil artık. Bir düşüş içindeler. Üst düzey bir kadroları yok, bana göre grubun en zayıf takımı. Ama sonuçta bir Alman takımı ve geçen sene Leverkusen çıkınca da sevinmiştik. Sonra acı bir mağlubiyet yaşandı.

Eğer Beşiktaş haftaiçi 4 gol yemeseydi Kharkiv'den BERLİN'den çok onu küçümserdik. Ama artık dikkat edilecek takım konumundalar. Kuzey'in soğuk kışında maç yapmaktansa sıcak Sami Yen'de oynamak yine bir avantaj.

Sonuçta grupta herkesin şansı eşit gibi ama Galatasaray bir adım önde. Onu sağlayan da fikstür avantajı. İçeride oynanması gereknler ile içeride, deplasman istenenler deplasmanda. Ve galiba herkesin üstte veya altta bitirebileceği grubun en kritik takımı Galatasaray. Ne yapacağı hiç belli olmayıp, herkesden puan alıp, herkese puan verebilecek olan. Kadrosuyla en üst kalitede olan, Bursa2daki futbolla karamsarlığa neden olan takım.

Hayırlı olsun.

2 yorum:

peralta dedi ki...

abi yalnız Şampiyonlar ligi'nde oynayan biziz, resimdeki kupa yanlış olmuş heralde :)

ginola dedi ki...

abi hiç önemli degıl blogu bir selim "aytaç" can okuyor, o da anlamaz zaten onun hangı kupa oldugunu...