Cuma, Ekim 17

Kupa

Milli takımdan sonra heyecanını kaybeden bir başka şey de Türkiye Kupası. Bu kupayı biraz olsun önemli, biraz olsun konuşulmaya değer kılan tek şey Fenerbahçe'nin yıllardır alamıyor oluşu. Yoksa hiçkimsenin kupayı umursadığını zannetmiyorum. İşte Fenerbahçe alamazsa bir klasik haline gelen mailler dolaşacak ortalıkta, o zamandan bu zamana neler oldu diye dünyadaki gelişmeler sıralanacak vs... Kupayı özel kılan tek şey de bu.
***
Ayrıca statüsü de rezalet, 5'er takımdan oluşan 4 grup var. Grubu ilk iki sırada bitirmek yeterli. Beşiktaş, Tranzonspor ve Gaziantespor aynı grupta ki en zor grup da bu. Fenerbahçe'nin grubunda Bursa ve Ankaragücü var zor diye nitelendirebileceğim. Diğer taraftan yine Galatasaray-Kayserispor maçı oynanacak. Bu sene bu üçüncü oldu. Ali Sami Yen'deki lig rövanşını da eklersek dört... Sivasspor seribaşı girmişti, gruplarında Kutay'ın takımı Alanya da var.
***
Diğer taraftan Bakary Sagna, Gallas ve Bendtner sakat dönmüş milli takımdan, ayrıca Van Persie'nin de oynayıp oynamayacağı belli değil. Beni daha çok bu ilgilendiriyor.

Hiç yorum yok: