Cuma, Ekim 3

Transfer

Dünkü Metalist maçında bir kere daha görmüş olduk ki, bizim kulüplerimiz transfer yapmayı bilmiyor. Büyük paralar harcıyorlar fakat verdikleri kadar alamıyorlar. Ukrayna gibi, Rusya gibi ligleri izlemelerini geçtim, hastası oldukları Güney Amerika pazarından bile düzgün oyuncu getiremiyorlar. Gerçekten gelecek vaad edenleri çoktan ya Hollanda ya da Rus kulüpleri kapmış oluyor, orada kariyer parlattıktan sonra ise genelde pahalı liglerin yolunu tutuyorlar.
***
Bir tane daha Gökhan Gönül yok mudur Bank Asya'da? Ya da bir Mehmet Topal daha çıkaramaz mı bu ülke? Gerçekten özellikle de büyük kulüplerimiz, dediğim gibi hadi yurtdışını geçtim, kendi liglerini iyice izliyorlar mı? Mevcut kadrolarındaki yerli oyuncular çok mu iyi de Belediye'den Efe'yi görmek bu kadar zor oluyor ya da, bizden örnek vereyim Can ve Yasin çok mu güven veriyorlardı da ligin en sağlam yerli stoperi Egemen'i transfer etme gereği duymadı kimse. Ya yabancı transferleri? Yine Belediye'den Tjikuzu örneğini vereceğim. Bana göre ligimizdeki en iyi yabancı önlibero. Nasıl olur da kimse görmez, hayret ediyorum. Özellikle Beşiktaş için çok yararlı olabilecek bir oyuncu bence.
***
Ya yabancı transferleri. İnsanın harcanan paralara üzülmemesi elde değil. Dün Metalist'te stoper oynayan Papa'nın Türkiye'de oynayamayacağı kulüp var mı? Ya da orta sahada oynayan Jaja'nın? Keza Bellinzona takımının orta alanındaki Wahab'ın? Ben bu takımlarımızda bir izleme komitesi olduğunu zannetmiyorum, ki yok zaten bildiğim kadarıyla da. Teknik direktörden bağımsız, kulübün elemanları olmalı bence diğer ligleri izleyen. Büyük kulüplerimizin böyle bir istihdam politikası olduğunu, hadi onu geçtim buna gerek duyduklarını bile sanmıyorum. Ben bilirimci adamlar var her yerde. Ne kadar bildikleri de ortada. Bu arada Mesut Özil Almanya'da ayın genç oyuncusu seçilmiş. Şimdi getir bakalım getirebiliyorsan Türkiye'ye...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://stereocipolla.blogspot.com/2008/10/jackson-ve-gueye.html