Perşembe, Ekim 23

Hala Feldkamp'a görev vermek...

Galatasaray'ın bu Feldkamp hastalığı nedir bilmiyorum. Geçen sene görüldü ki, bu adam ne insan ilişkilerini iyi yönetebiliyor, ne de dünyada futbolun ne kadar değiştiğinin, sistemlerin, savunma anlayışlarının ne kadar değiştiğinin farkında. Barusso sağ bek, Servet önlibero, Linderoth sağ açık ve daha aklıma gelmeyen bir sürü saçmalıkla, Fenerbahçe'nin tamamen Şampiyonlar Ligi'ne konsantre olduğu bir dönemde, güçlü kadrosuna rağmen şampiyonluğu kaybedecekti ki, tam zamanında görevine son verildi veya istifa etti işte her neyse.
***
Bir dönem büyük hizmetleri olmuş olabilir, Galatasaray'ın Fatih Terim ile elde ettiği başarılardaki çekirdek kadroya dikkat edilirse temelinin belki de 92-93 sezonunda atıldığı görülecektir. Ama o günden sonra hem dünya futbolu, hem de Feldkamp çok değişmiş belli ki, geçen sene bunu gördük. Üstelik sağlık durumu elvermediği için takımını yalnız bıraktığı günler de olmuştu. Şimdi geçen sene taktiksel anlamda inanılmaz hatalara imza atmış birini siz rakipleri analiz etmesi için görevlendiriyorsunuz. Neresinden bakarsak bakalım, çok yanlış bir karar bence.
***
Bir de acaba teknik direktörlere bu tip şeyler soruluyor mu bunu çok merak ediyorum. Skibbe bu konuda ne düşünmüştür acaba? Bu belli ki yönetimin tasarrufu. Belki de Skibbe, Kalli'nin teknik düşüncelerine hiç değer vermeyen biri, bunu bilemeyiz ki! Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. Rıdvan'ın teknik menejerliğe getirilmesi gündemdeydi Kayseri maçından sonra, ki hala da gündemde. İşte Aragones'e Türkiye hakkında bilgi versin, Türkiye'yi tanıtsın, futbolcuları anlatsın diye falan. Ben açıkçası Luis Aragones olsaydım, kimse kusura bakmasın ama Rıdvan'ı hiç iplemezdim. Onun futbolu ne kadar iyi bildiğini biz biliyoruz, Aragones değil.

Hiç yorum yok: