Pazartesi, Ekim 20

Bakışbey

Dün İzbatur'un kazandığı yarışta start alıp üçüncü olan Bakışbey, gerçekten hakkında birkaç kelam etmeye değer bir safkandır, itibarını teslim edelim. İzmir ve Bursa'da ikinci baharını yaşıyordu, dün İstanbul'da koştuğu yarış da bana göre parlak sayılır. Post fotosunda içeride kalan, rengi beyaza çalan kır attır.
***
Berkoş'un, Herkül, Yaşarcık ve Saltukhan ile birlikte en başarılı yavrusu Bakışbey'e taylığında Süleyman Akdı binmiş, 3 yaşlılığında sezonun baş taylarından biri olmuş, çimde de kumda da standart bir performans sergilese de zaman zaman yanıltan bir isim olagelmiştir Bakışbey. İlk zamanlarında kendisiyle aynı jenerasyondan olan, ününü Kafkaslı'nın ekürisi olmaya borçlu Saltukhan, kayıplara karışan Pirler ve bana kalırsa 2003 jenerasyonunun en yetenekli tayı olan Karayağız gibi isimlerle mücadeleye girişmiştir.
***
Adana kumunda gösterdiği enfes performanstan sonra daha ziyade kum yarışlarında start alan Bakışbey'in daha sonra biraz çaptan düştüğünü görüyoruz ki, kazanamama serisine bir sonraki yılın kum yarışları da dahil. 2006'dan sonra 2 yıl ara veren -nedenini bilmiyorum- safkan 8 yaşlılığında taylığındaki gösterişli günlerine geri dönmüş ve 5 yarış üstüste kazanma başarısı göstermiştir. Dünkü yarışta da kendisine daha çok yakışan jokeyi Mehmet Kaya ile kazanan İzbatur ve 4 yaşlı en iyi dişi olan Yücelay gibi isimlere kafa tutmuştur yaşlı kurt. Bu koşuda kum yarışlarıyla söz sahibi olan Anka, sürpriz Ankara yarışıyla hatırladığımız Tarakçı, ve hep üst gruplarda koşmaya alışkın Şimşeğinoğlu ile Beybora gibi isimleri de geride bırakmıştır.
***
Acaba hakkı teslim edilmeyenler diye bir seriye mi başlasam, en iyisi hiç bulaşmayayım.

Hiç yorum yok: