Çarşamba, Ekim 29

Ribella bırakıyor

Selim Kaya'nın "o bir prensestir" dediği Ribella bugün bir törenle jübilesini yapıyor. Ribella'nın bırakmasıyla da bir devir tam anlamıyla kapanmış olacak. Onun devrinden koşan kimse kalmamıştı, Ribella her yarışında bize Pawnee Rhythm'i, Dinyeper'i, Akındayım'ı hatırlatıyordu. Doping cezası aldıktan sonra onun bir daha eskisi gibi olabileceğini düşünmüyordum ancak o asıl sürprizi 7 yaşından sonra hazırladı bizlere. Kariyerindeki en unutulmaz yarışları, yaşıtları haradayken yaptı, İzmir kumunda bile kalitesini ispat etti. Bu jübile töreni de Türk at yarışçılığı tarihinde bir ilk.
***
Gün içinde yapılacak önemli iki yarışla ilgili de görüş belirtmek istiyorum. Yine uzun mesafeli bir kum yarışı ve Fairson. Bütün gücüne, kalitesine rağmen Fairson'un uzun mesafelerde eksik koştuğunu düşünmekteyim. Son Enetrnasoynel Koşuda sen Godolphin atlarını geç, Harputlu Gaggoş'a geçil. Son 200'de geriden sağlam kopabilen bir at olursa Fairson'u yine geçebilir. Bu safkanın ideal mesafesi 1500 metre bence.
***
Çaldıran Koşusu ise malum, Araplar için Hatay neyse İngilizler için Çaldıran o. Perfect Storm şimdiden en başarılı aygırlar arasına girdi, yavruları arasında Bekmezbey'e belki de ayrı bir parantez açmalıyız. Ankara'da çok başarılı yarışlar koştu bu safkan, her yarışında biraz daha olgundu, bugün de iyi bir koşu çıkaracktır, tıpkı bugün en sıkı rakibi olarak gördüğüm Wind Of Copperland gibi.

Hiç yorum yok: