Pazartesi, Ekim 6

Büyük Yürüyüş


Blog'un ağır Fenerli yazarı Peralta bugünkü maç için yazar bir şey. Onun dedikleri daha dikkate alınır. Ama böyle bir skor her zaman olmuyor ve iki satır da ben yazmak istiyorum. Kayserispor 4-1 galip gelebilir Kadıköy'de. Zamanında Aydınspor 6 tane attı. Şimdi Aydınspor alt liglerde, Fenerbahçe o günden sonra 5 kere şampiyon ligde. Zaten konuşulması gereken saha içi değil.
Bir zihniyet bugün yenildi. Herşeyi ben bilirim zihniyeti. Hatta kendi ağzından benden sizin kadar futbol biliyorum zihniyeti.
Geçen sene kalemine güvendiğimiz birçok Fenerbahçeli yazar, zihniyet devrimi diye birşeyden bahsetti. Ve bu devrimin önünü kesmeye çalışan harici ve dahili düşmanların varlığına dikkat çektiler. Ama onlar da görüyorlardır ki devrimi yiyen onun kendi çocuğu.
Şampiyon olamayan hocayı yollarsa, gelenek olur kaygısı taşıyanlara ben Fenerbahçeli olsam şunu sormak isterdim. Hani bu takım yürüye yürüye şampiyon olurdu.
Zico ilk geldiği zaman Peralta'ya "onun Kadıköy'de dolaşması bile büyük bir katkı" demiştim. O zaman ona stajyer diyorlardı. O zaman gerets-tigana-zico İstanbul sokaklarında 80li yılları yaşatıyordu. Şimdi Fenerbahçe 90lı yıllara geçti. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: