Pazar, Ekim 12

Böyle Bir Maç Vardı


Bu hafta Fenerbahçe önce Kocaelispor, sonra Arsenal maçına çıkacak. Peki efsane sezon 2000-2001in sonunda, Fenerbahçe bu hafta Beşiktaş ile imzalayan Mustafa Denizli yönetiminde sezonu şampiyon tamamladıktan sonra ne olmuştu?

Kocaelispor ve Arsenal 26 Temmuz 2001 günü kamp yaptıkları Avusturya'da karşı karşıya geldiler. 1 sene önce Uefa finalinde bir Türk takımına kaybeden Arsene Wenger, karşısında 2. Fatih Terim Hikmet Karaman'ı buldu. Üç büyüklerin amatör küme takımlarıyla oynadıkları hazırlık maçlarını naklen veren Türk kanalları bu maçı es geçmişti. Türk futbolseverlerin çoğu bu maçın skorunu bir gün sonra gazetelerden öğrenmişti.

Kocaelispor'un kadrosunda bulunan isimlerden bazıları şunlardı: Lazarov, Alex Yordanov, Serdar Topraktepe, Milan Timko, Ahmet Sahin.

Maça golle başlayan Körfez, 4te Lazarov ile öne geçti, sonra Parlour beraberliği getiren golü attı. İlk yarı Bulgar topçunun 2. golüyle 2-1 sona erdi. 2. devre goller Serdar Topraktepe ve Nuri Çolak'tan geldi. Maç 4-1 sona erdi. Herkes şaşırdı. Hikmet Hoca coştu, "çok canlar yakacağız" dedi.Sezona "başaltı"nın yukarısında tamamlama hedefi ile başlayan yeşil-siyahlılar ligi anca 11.sırada bitirebildi. Sonraki yıllarda kendini bir alt kademede buldu.Avrupa'dan transfer teklifleri alan Bulgar topçular İstanbulspor ve Gaziantepspor maceraları yaşayabildi anca. Arsenal ise sezonu çifte kupa ile bitirdi.

Hiç yorum yok: