Cuma, Ekim 17

Öküz Altında Buzağı


Şu dakikalarda Ümit Davala basın toplantısı düzenledi. Görevinden alınışı hakkında açıklamalar yapıyor. Kendine göre haklıdır muhakkak konuşması gayet doğal, ama sanki bu iş biraz haddinden fazla uzadı. Gidenler yardımcı antrenörler, bu böyle fırtına koparırsa Skibbe giderse ne olur acaba?

Adnan Polat'ın başkanlığına çok sevinmemiştim. Kendisi biraz fevri hareket eden, sağlıklı karar veremeyen, kriz yönetimini başaramayan biri. İş bitiriciliği onun hakkında söylenen en büyük avantaj. Yani aslında yönetici olarak iş yapabilecek, ama başkanlık için yetersiz kalacağını düşünüyordum. Yıldırım Demirören ayarında olacağını tahmin ediyordum. Yiğidin hakkını vermek lazım, başkan başkanlıkta şu an için başarılı.

Adnan Sezgin ise kulübün yarayan kanasıdrı. Polat'ın ondan vazgeçmiyor olmayışı çok büyük yanlış bence. İstanbulspor'da adı karışınca bazı şeylere, benim gözümden oldukça düşmüştü. Amerika'da tez konusu olması gereken transferlere imza atınca hiç bir faydasının olmadığını iyice anladım.

Michael Skibbe, iyi başlamadı. Belki çok iyi de devam edemeyecek. Bu kadroyu hakettiği şekilde taşıyamacak belki. Ama Galatasaray'ın sezon içinde teknik adam görevinde alınmaz geleneği devam etmeli. Hem zaten Skibbe iyi veya kötü bir şeyler yapma uğraşı içinde. İnatları yok, doğruyu yakalama peşinde. Gerek maçtan maça , gerek maç içinde bunu görebiliyoruz. Umarım yakın zamanda doğruyu bulacaktır.

Şimdi bunları yazdım ki bu adamlar hakkındaki görüşlerim bilinsin, sonra Davala konusuna gelelim.

Hıncal Uluç'un Türk futbol literatürüne kattığı bir görüş vardır. Herkes bunu kayıtsız şartsız kabul etmiştir, ve atasözü-deyim gibi kullanır. Nedir o? Denizli, Dewall'in yanında, Terim Piontek'in yanında, onlarla çatır çatır tartışınca yükseldiler. Yardımcı oturmayacak konuşacak.

Davala tartışmıyordu demiyorum. Zaten bilmiyorum. O kadar içinde değiliz.Hıncal Abi'mizin görüşü ne kadar doğru o da konumuz değil. Ama işler kötü gidince hocayı kovup takımı kaosa sürüklemek yerine yardımcı hocaları gönderip yerine geçen sene son haftaları başarıyla çıkarmış insanları buraya getirmek çok akıllıca bir davranış. Bu gayet normal bir olaydı. Ama nedense sanki çok büyük hata yapılmış. Galatasaray'ın tarihi hatalarından birisi sanki.

Basın niye bu duruma soktu merak ederken, komplo teorileri iyice kafamda yer edindi. Davala basın toplantısını TSYD binasında yaptı, konuşmasında arkasında duran basın mensuplarına teşekkür etti.

Sinan Engin gibi kült bir isim istifa edince bu kadar kıyamet kopmadı. Davala'yı bulunmaz Hint kumaşı yapan ne çok merak ediyorum.

Bu arada Davala şunu unutmasın, eğer yönetim hata yaptıysa bunu ilk başta Cevat Hoca'nın ekibi yerine kendisini oraya koymakla yaptı, neyse ki hatadan döndü. Umarız düzlüğe çıkacaktır takımımız.

Hiç yorum yok: