Pazar, Ekim 5

Örnek Adamlar


Bu günlerde dünyanın gündeminde ekonomik kriz var. Borsa çökmüş, birşeyler olmuş. Hiç anlamam şu işlerden. Ne zararı dokunacak bize onu da bilmiyorum. Hayırlısı olsun. Bu krizler olduğu zaman hep böyle karelere rastlanır. Birbirini yiyen adamlar. Bağırıp çağırırlar.Çıldırmış vaziyette, gözleri dönmüş şekilde kameralara çıkarlar. Bir ekrana bakarlar. O ekranda hayatları şekillenir. Daha doğrusu hayatlarının oradaki oklara göre inip çıktığını düşünürler. Bunlar mahallenin en şık abileridir. Ama gerçek anlamda en şık abileridir. Takım elbiseyi giyerler, traşlarını olurlar evden çıkarlar. Amcalar hayran hayran bakarlar, örnek gösterirler çocuklarına, teyzeler damatları olsun diye kızlarına yalvarırlar. Kızların çoğu kesiktir zaten onlara.
Ama bir kriz çıkar, belgesel kanallarındaki aslanlar-zebralar gibi olurlar. Birbirlerini yerler, çıldırırlar. Mahalleli yine aynıdır, ama bunlar dünyanın değiştiğini sanır. Akıllı adamlardır ya dünyayı da onlar kurtarır onlara göre. Sonra kriz uzarsa ya intihar ederler, ya kalpleri tökezler.
Oysa tribüncü adam aptal adamdır. Boş yere takımını destekler, maça gider. Karnını o mu doyuruyor oysa. İpsiz sapsız adam. "Biz de geçtik o yollardan bir bok olmuyor" der amcalar, teyzeler hiç hoşlanmazlar, kızlar zaten muhattap olmazlar. Boş adamlar bunlar çünkü. Birbirlerini yerler arada.Argoyu küfürü eksik etmezler.Bağırıp çağırırlar. Üç kuruş paraları vardır, onun da hesabını yapmazlar. Yaparlarsa maç için yaparlar.Mahallede bir tek çocuklar sever bunları. Onlarda okullardan mezun olmaya başlayınca ilgilerini kaybeder. Zaten evde anne baba hep kötüler onları.Bunlar gibi olmamak lazım. Oysa diğerleri örnek adamlardır. Kravat takıyorlar onlar.Efendi adamlar onlar. Boynunda atkı dolanan adamdan hayır gelmez.

Hiç yorum yok: