Çarşamba, Aralık 2

Miroslav Stoch tedirginliği

Gruplara kaldığımızda Twente'nin bundan 3 yıl önce eşleştiğimiz Az Alkmaar kapasitesinde olduğunu bile düşünmüyordum değil Ajax ya da PSV... Aslında Kadıköy'de kaybettiğimiz maçta da çok yanılmadım. Ama bazı şaşkınlıklarım oldu. Kenarda Steve McLaren'i görmek şaşırttı mesela... Bir önceki yılı askerde geçirdiğim için Fenerbahçe hakkında bile çok bilgi sahibi değildim, dünya futbolu ve mütevazi Hollanda Ligi hak getire...
***
İlk maça deli danalar gibi bir presle başlamıştık ki Fenerbahçe'nin son 2-3 yıldaki Avrupa Kupası maçlarında olmayan bir şeydi bu. Oyundan pek memnuniyetsizliğim yoktu ama Türkiye'de olsa hiçbir takımın cevap veremeyeceği bu prese (hele Kadıköy'de) Twente çok pas yaparak iyi cevap verdi dönem dönem. Ama ikinci yarıda tamamen sinmişlerdi. Biz ilk golü bulana kadar çok yorulup, çok yıranmıştık ki golü de zaten bir ölü toptan bulmuştuk. Hemen 5 dakika sonra Gökhan'ın sakatlandığı bir pozisyonda Volkan'ın, kariyerindeki ilk Avrupa Kupası gollerini bize atan N'Kufo'nun şutunu koltuğunun altından kaçırması ve bundan 2-3 dakika sonra da Andre Santos'tan seken duran topa vurup skoru 1-2'ye getirmesi bizi moral açısından bitirmişti. Zaten 1-0 çok zor elde edilmişti. 1-2'ye bu kadar kolay gelinmesi skoru çevirebilmek için yeterli süre olmasına rağmen hiçbir varlık gösterememize neden oldu ve teslim bayrağını çektik.
***
Fenerbahçe takım olarak formsuz bir dönemden geçiyor. Daum 20 günlük arada yaptığı bir demeçte takımı şirkete benzetmişti, o şirket cumartesi günü iflas etti. Önceden Andre Santos ve Guiza'nın formsuzluğu sırıtırken bugün iyi oynayan bulmakta zorlanıyoruz. İlk 10 haftanın flaş isimlerinden Emre sakat, Volkan'da tipik konsantrasyon eksikliği baş göstermeye başladı, Christian formsuz, Gökhan'ın tarafı iki maçtır elek oldu, Semih formsuz, R.Carlos okeye dönüyor vesaire vesaire...
***
Bilica'nın dönüşü benim için tek teselli... Bugün Daum'un çıkarmasını beklediğim 11 şöyle: Volkan - Bilica - Lugano - R.Carlos - Topuz - Selçuk (maalesef) - Christian - Vederson - Alex ve Guiza... Oyuncu değişikliği de 60'lı dakikalarda Andre Santos olabilir. Emre 3 hafta cezalıyken, Mehmet Topuz göbekte Christian'ın yanında fena değildi. Belki de o oynar ortada ama ben Daum'un Selçuk ve Christian'la başlayacağını düşünüyorum.
***
20 günlük ara, cumartesi günü yaşanan sonucun en büyük sebebi bence. Daha doğrusu bu 20 günlük aranın iyi değerlendirilmemesi diyelim. Aslında 20 de değil, 17 gün. Ama bu 17 günün 7'si izinle geçti. 10'unda antreman vardı ve hiç maç yapılmadı. Oysa ki Özer'in, uzun süre oynamayan Bilica'nın, Selçuk'un, Uğur Boral'ın, Deivid'in ve bilhassa Andre Santos'un maç kondisyonuna ihtiyacı vardı. Daum ne yaptı, vites yükseltip devreyi puan farkıyla önde kapaması gereken yerde rölantiye aldı tempoyu ve sonuç ortada.
***
Bugün Fenerbahçe'nin kolay teslim olmayacağı görüşündeyim. Bu maç takımın geri dönüş sinyalleri vermesi açısından önemli... Açıkçası önümüzdeki iki maç için 4 puan teklif edilse ligdeki 3 puanı isterim.
***
N'Kufo tipik pivot santrfor. Kenarlara ve özellikle de etrafında dolaşan Kosta Rika'lı Brian Ruis'e iyi servis yapıyor. Fakat bu iki oyuncu da bizim stoperlerimizin etkisiz kılabileceği oyuncular. Asıl çekindiğim ise başlıktan da anlaşılacağı üzere Miroslav Stoch. Bence Mehmet Topuz ile birlikte kademeli savunmak lazım bu oyuncuyu. Sol kanatta oynamasına rağmen sağ ayaklı ve gol vuruşu da var. Chelsea'den de kiralık, ekleyelim...

1 yorum:

Arkhe dedi ki...

"20 günlük ara, cumartesi günü yaşanan sonucun en büyük sebebi bence. Daha doğrusu bu 20 günlük aranın iyi değerlendirilmemesi diyelim. Aslında 20 de değil, 17 gün. Ama bu 17 günün 7'si izinle geçti. 10'unda antreman vardı ve hiç maç yapılmadı. Oysa ki Özer'in, uzun süre oynamayan Bilica'nın, Selçuk'un, Uğur Boral'ın, Deivid'in ve bilhassa Andre Santos'un maç kondisyonuna ihtiyacı vardı. Daum ne yaptı, vites yükseltip devreyi puan farkıyla önde kapaması gereken yerde rölantiye aldı tempoyu ve sonuç ortada."

Aynen katılıyorum.

Ama yine de Koch-Daum ikilisinin futbolcu fizyolojisini bizden çok daha iyi bildiğine ve bizden uzun vadeli düşündüklerine inanmak istiyorum.