Pazartesi, Aralık 28

Yükselme Grubu


TFF 2.Lig'de Yükselme Grubu belli oldu. Geçen hafta içi yazmıştık, bazı takımlar garantilemişti son hafta bazı gruplarda heyecan doruğa yükseldi.

Bunun en somut örmeği 2.grupta yaşandı. Lider Akhisar'ın ardından katılacak ikinci takım belli oldu bu hafta. Avantaj Turgutluspor'daydı. Göztepe, hem 3.sıradaydı hem de son maçında deplasmanda oynayacaktı. Turgutluspor'un rakibi ise garantilemiş Akhisarspor'du. Geçen hafta Fethiyespor'a yenilmişti Akhisar. Kendi evinde yenilmeyen Turgutluspor, Akhisarspor'u geçtiği takdirde Yükselme Grubu'na adını yazdıracaktı.

Olmadı. Akhisarspor, dedikodulara mahal vermedi ve iki Manisa ilçesinin mücadelesinden galip çıkan ekip oldu. Göztepe ise İstanbul'da efsane bir maç oynadı. Tepecik ile Tepecik'te karşılaştılar. 2-0 öne de geçtiler. Ama maç 2-2'ye geldi. Arkasından 3-2 yaptı Göz-göz. Maçın bitmesine 9 dakika kala 3-3 oldu. Beraberlik Göztepe'ye yetmeyebilirdi ama 83.dakikada gelen gol 3 puana yetti. İstanbul'da alınan 4-3'lük galibiyet Göztepe'yi Yükselme Grubu'na taşıdı.

1.Grup'ta, T.Telekom ve Güngören geçen hafta garantilemişti. 3.Grup'ta E.Şekerspor'un ardından gelen ikinci takım Tokatspor oldu. Bu gruptan 3 takım yükseldi. Bazı gazetelerde ilk 2 yazıyor, itibar etmeyin(Misal Fanatik). Çorumspor deplasmanda Sebatspor'a yenilerek şansını ıskalıyordu. Ama Bugsaşspor kendi evinde 11.sıradaki Kırşehirspor ile golsüz berabere kalınca Yükselme Grubu'na çıkamadı.

4.Grup'tan gelen iki takım ise Şanlıurfaspor ve İskenderun D.Ç oldu.

Hiç yorum yok: