Salı, Aralık 22

Noel Tatili


Umarım yanılırım.

Rijkaard hata yapmıştır. Bilerek değil ama. Burayı iyi bilmediği için. Kewell, Elano ve Leo Franco Trabzonspor maçı kadrosuna alınmadı ve tatile erken çıktılar.

Normal olarak düşünürsek, böyle bir karar alınmasında sakınca yoktur. İyi oynayan (iyi oynamasına da gerek yok ya) futbolcuları ödüllendirmek gerek bazen. Bu ödül her zaman prim veya jeep alarak olmaz. Arada bir ailesinin yanına göndermek lazım. Etkili bir motivasyon aracı olabilir. Beni ailemle buluşturan adam için kanımın son damlasına kadar savaşırım düşüncesi, mart-nisan ayında ihtiyaç listesinde yer alır.

Eğer Kewell'ın kalmasını istiyorsak, Kewell ise kalmak istemesine rağmen ailesini göremediğinden şikayet ediyorsa, onu angarya maçlara sokup üzmeyeceksin. Kewell, noelde burada Trabzonspor maçını oynayacaksa, ikinci yarıda bavulunu toplamaya başlar zaten.

Özel isimlere kapılamamak lazım. Bizim futbolcularımız İtalya'ya gittiğinde 1 ayda ailesini özlüyordu mesela. Herhalde bu topçuların halini en çok onlar anlar.

Her futbolcu böyle ödüller ister. Bazısını noelde ülkesine yollarsın, bazısına kaptanlık verirsin. Bu konuda hocanın adil davrandığından kuşkum yok.

Fakat Galatasaray'da işler böyle yürümüyor. 10 senedir. Bu yapılanlar ne kadar insani jestler olsa dair burası Florya, burası Rotterdam değil.

Sanırım büyük bir hata yapıldı. En azından geçmiş bunu gösteriyor. Sahada pas atmadığı adam, tatile bir de erken çıkıyor. Florya'da bunun bedeli afarozdur. Diğerlerinde de öyle oldu.

Sene 2000. Yaş 15. Biraz ergenlik de var. Şampiyonluk adayıyız. Fenerbahçe ile kıyasıya çekişiyoruz. Bir onlar lider, bir biz. İlk yarının sonuna 5 puan önde giriyoruz.

Önce Trabzon deplasmanı. Yine bir Trabzon maçı. Kadroda Jardel yok, santrforsuz çıkıyoruz. Son dakikada yediğimiz golle maç 1-1 sona eriyor. Bir hafta sonra Denizlispor maçı. Yine bir 23 Aralık maçı. Tamamen Türk bir kadroyla çıkıyoruz. Yabancıların hepsi gitmiş. Yine son dakikada yiyoruz. 2-1 kaybediyoruz bu sefer. Puan farkı kapanıyor, ikinci devre öncesi.

Sene sonu şampiyonluğu kaybederken, bu puanları arıyoruz. Suçlanacak isim tabi Lucescu oluyor. Yabancıları gönderdi böyle oldu diyoruz. 15 yaşındayız. Lucescu korkak diyene inanıyoruz. (Ben yine de beğenmem kendisini o ayrı). O zaman Lucescu'yu basiretsiz olarak nitelendirenler, şimdi övgüler düzüyor, bu da ayrı mesele.

Yaşımız 15. Şampiyonluk kaçıyor. Florya'da yaşananları sonradan öğreniyoruz. Burası Rotterdam değil, burası Florya. Jardel, Lincoln, Lucescu, Skibbe.

Galatasaray'ın için yılın en sıkıntılı zamanları ne sezon başı, ne Kadıköy deplasmanları. Bir Ramazan ayı, bir Noel haftası. Medeniyetler çatışıyor, olan bize oluyor.

Umarım yanılırım.

7 yorum:

Arkhe dedi ki...

Haberi duyar duymaz aynı şeyi düşündüm. Bu Noel ileride çok hatırlanabilir..

Kemal Mardin dedi ki...

Yabancılar için Christmas tahmin ettiğinizden çok daha önemli. Bizim bütün bayramları üst üste koyun. Bir de doğum gününüzü falan ekleyin. O kadar önem veriyorlar. Sen Christmas zamanı, gruptan çıkmanın garanti olduğu bir kupa maçı yüzünden, adamın ailesini görmesini engellersen, bir daha babası olsan yüzüne bakmaz.

Sedat Hacıalioğlu dedi ki...

ama turk futbolcular dinini yasayamiyor bu klüpte gercekleri gorelim.

highstanbul dedi ki...

ya bırakın futbolcu dinini minini yaşayamaz, futbolcu futbolcu gibi yaşicak.. ama kewelle'ı ben de olsa gönderirim, gayet keyifli performans, gitcek mi gitmicekmi, oynicanız maç zaten kupa maçı.. bırak gitsin, kafası rahatlar.. elano için aynı düşünmüyorum, zaten sürekli git-gellerdeydi milli takım yüzünden adam akıllı bi yerleşti mi ki istanbula acaba ?

Ulvi Koparan dedi ki...

isa musa gel bizi kutsa

Sinan Yılmaz dedi ki...

"Umarım yanılırım.


Rijkaard hata yapmıştır. Bilerek değil ama. Burayı iyi bilmediği için"

Boşver be abi. Rijkaard bizi değil, biz Rijkaard'ı bilelim.
Rijkaard bize değil, biz Rijkaard'a uyalım.
Rijkaard bizim dinamiklerimize değil, biz Rijkaard'ın dinamiklerine uyalım.
Olabilir evet söylediklerin
Ama bu Noal tatili sayesinde Kewell'ı elden kaçırmamışta olabiliriz.

Adsız dedi ki...

neyse atlatilir boyle seyler.sebo reis tum futbolculari ve teknik ekibi noel sonrasindaki ilk cuma gunu sohbetlere goturecek. dinler ve medeniyetler arasinda kopru olusturacak.blog yazarini da bekleriz bu sohbete..