Salı, Aralık 1

Sabri'nin Gördüğü Kartlar


Galatasaraylı futbolcu kollansın yazısı değil bu. Baştan yazalım. Hakem eleştirisi de değil. Sadace yıllardır beklediğimiz Sabri'nin en umulmadık zamanda karşımıza çıkmasıdır bu yazının sebebi. Bu yeni Sabri'yi çok sevdik ve kaybetmek istemiyoruz. Hassasiyet bundan kaynaklanıyor.

Fakat öyle şeyler oluyor ki, Sabri'yi tekrar eski günlere döndürecekler diye korkuyorum. Çünkü yılların şeytanı, bu sene melek olmuş ama sürekli anlamsız kartlar ona çıkıyor.

Sabri bu hafta kart cezalısı. Çünkü 4 defa sarı kart gördü 14 haftada. İlki Kayserispor maçıydı. Sami Yen'de gidemediğim tek maç bu sezon. Maçı da izleyemedim. O nedenle bilmiyorum, geçelim.

Diğer sarı kartlara bakalım. Eskişehirspor maçı. Sabri çok nizami bir şekilde, kapalı tribünün önünde Eskişehirsporlu futbolcudan önce davranarak topu alıyor. Hakem faul diyor. Sabri tam depara kalakacakken duyduğu düdükle duruyor. O esnada yerinde zıplıyor sadece ve ellerini açıyor. Hiç bir taşkınlık yok. Çıkan kart sarı.

Bir sonraki kart Sivasspor maçı. Maçın son dakikasında kendisine sert giren rakibe, saldırmıyor, tepki gösteriyor. Tek ayak üstünde sekerek. Hiçbir taşkınlık yok. Çıkan kartın rengi sarı.

Ve bu hafta. Kendisine yine sert giren bir rakip. Bu sefer tepkiyi Neeskens gösteriyor. Sabri, çıkan tartışmayı ayırmaya çalışıyor o acısına rağmen. Olayla hiçbir ilgisi yok. Sadece olayın mağduru. Ve yine sarı kart görüyor.

Kendimi Sabri yerine koyuyorum. Herhalde bundan sonra "yeter lan ne yapsak kart görüyoruz alayına gider o zaman" tribine girerdim. Özel hayatımda kart yemesek de çok yaptım bu tip şeyleri.

Bazen kurallar bazı kişilere farklı işlemeli sanki. Değişmeye çalışan Sabri'ye biraz daha dikkat edilmeli. Kollansın demiyorum, iyi niyeti göz ardı edilmesin diyorum sadece. Nasıl Baros her yere düştüğünde Baros kendini atmıştır diyerek faul çalınmıyor, Sabri değişiyor demeli ve her pozisyonda kart çıkmamalı. Şahsi düşüncem budur. 'Umarım Sabri bu kararlar yüzünden isyan etmez ve değişmez' bu yazının son cümlesi ve anafikridir.

Hiç yorum yok: