Cumartesi, Aralık 19

Kartalspor 1-1 Giresunspor


Bu sene ikinci defa Kartal Stadı'ndayız. Bu sefer farklı olarak Basın Tribünü'ndeyim. Bu da önemli bir değişiklik benim için. Bir önce gittiğimiz maç Karşıyaka ile oynanan kupa maçıydı. Bu sefer lig maçına geldik, tribünler daha dolu, takımlar daha istekli. Hava ise yine aynı. Güneşli ve soğuk.

Kartalspor tribünleri hafta içinde ölen bir tribün liderine adamışlar bu maçı. 90 dakika sadece ona tezahürat yaptılar. Giresunspor ise (kendilerinin Sami Yen'e en kalabalık gelen deplasman tribünü olma özelliği vardır) sayıca daha fazla olmasına rağmen ses konusunda sıkıntı yaşadılar.

Maçın ilk yarısında etkili olan takım Kartalspor'du. 3 haftadır mağlup olan takım, bu sefer kazanmak istiyordu. Fakat, bu iş forvetsiz olmuyor. İlk yarıda oynayan Adem Akın ve ikinci yarıda onun yerine giren İbrahim Parlayan resmen sahada yoktu. Kartalspor 10 kişi oynadı diyebiliriz.

Giresunspor ise oldukça farklı bir takımla sahaya çıktı. Kadro dışı kalan bir çok futbolcunun yanında, yabancılar Pedriel ve Fabiano da olmayınca sahaya 16 kişi çıkabildiler. O nedenle ilk yarı kopuk bir görüntü sergilediler. Takım olmaktan uzaklardı.

Kartalspor ilk yarıda penaltıdan bir gol buldu. Giresunspor aleyhine bu sene verilen penaltı sayısı fazla. Şanssızlık diyebiliyoruz. Çünkü Koray Gençerler art niyetli bir hakemden öte kötü bir hakemdir. Eski Fenerbahçeli Serkan Özsoy, penaltıdan attığı golle tabelayı değiştirdi.

İkinci yarı Giresunspor oyunu dengeli. Golü de erken buldu. Fatih Şen attı. Fakat daha sonra iki takımda skoru değiştiremedi. İyi de oldu. Çünkü maçın hakkı buydu.

Giresunspor'da Şenol Demirci müthişti. İzlemekten yorulduk. Daha doğrusu yediği tekmeleri görmekten bizim canımız acıdı. Kartalsporlular onu anca tekme ile durdurabiliyordu. Biraz da Fatih şen'in katkısıyla Giresunspor oyunda kaldı.

Kartalspor'da ise biraz Efecan hareketlidi. Çok methedilen Yakubu'yu bir kez daha izledim, ve bir kez daha bir şey göremedik.

Tamamen sert ve mücadeleye dayalı bir futbol vardı. Güzel maç değildi ama iyi maçtı. Şimdi, günün diğer maçı için Asya kıtasından, Avrupa'ya geldik. Bakalım Süper Lig'de lider değişecek mi? 3.defa üst üste Sami Yen'e liderlik için gidiyoruz. Maçın 1-1 bitme ihtimali çok yüksek.

Hiç yorum yok: