Çarşamba, Eylül 10

Bizim Ligimiz

Belki biraz geç bir yazı bu. Ne de olsa ligin ilk 2 haftası oyanandı. Ama bu milli maç arasından faydalanıp yeniden yazalım. Lig bu hafta yeni başlayacakmış gibi geliyor çünkü.
***
Bizim ligimiz hakkında son yıllarda sürekli tartışmalar yapılmakta. Kaliteli mi kalitesiz mi heyecanlı mı,zevksiz mi...? Benim şahsi fikrim dünyanın en kalitesiz ligi de olsa bizim ligimiz dünyanın en güzel ligi. Çünkü bizim ligimiz.
***
Yaşıtlarımızın son yıllarda -iddianın etkisiyle belki de- Avrupa liglerine ilgi göstermesine çok üzülüyorum. Biraz haklılık payları var, en ünlü yıldızlar orada, en güzel stadyumlar orada, en kurnaz hocalar orada. Ama nedense benim için Türkiye Ligi hepsinden daha değerli. Chelsea ismini bilmezken Gaziantepsporu biliyorduk. Mahallede top oynarken Van Basten değil Feyyaz Uçar oluyorduk. UEFA.COM diye birşeyin varlığından bihaberken, her salı Milliyet alıp haftanın panaromasına bakıyorduk.
***
Bizim içimizdeki futbol sevgisini yaratan en önemli olaylardan biridir Türkiye Ligi (ismi sürekli değişime uğrasa da). Onu yarı yolda bırakmak, tuttuğu takımı yarı yolda bırakmaya benzer, bize yakışmaz.Hem ben bu sene ümitliyim. Türkiye Ligi'nin bizim için tavan yaptığı efsane sezon 2000-2001e çok benziyor. Ligimize gelen yıldızlara baksanıza: Milli futbolcu Emre Belözoğlu , İspanya gol kralı Daniel Guiza, Euro 2004 gol kralı Milan Baros , 2005 İstanbul finalinde onla beraber oynayan Harry Kewell,Serie A da savunmacılık yapmış olan Zapo-Sivok ikilisi, Santos'un 10 numarası Rodrigo Tabata, Premier Lig görmüş Agahowa ve Olembe...
***
Elimizde zaten Alex,Lincoln, Bobo, Holosko, Nonda, Cisse, Lugano gibi yabancılar, milli takımın gözde topçular vardı, bir de bunlar eklenince 8 sene önceyi anmadan,heyecanlanmadan olmuyor. O sene de Nouma,Andersson,Jardel gibi yıldızlar ligimize gelmişti.
***
Bu lig bizim. Bu ligin tüm değerlerinden nasiplenmemiz lazım. Dünyanın en büyük derbilerinde kaçıncı olduğu mühim değil, bizim için en büyük derbi GS-FB. Derbiyi izlemek için sabırsızlanacağız, Yılmaz Vural'ın taklalarını Mourinho' nun basın toplantılarına tercih edeceğiz. Haftasonunu " bakalım pazar aksam Erman Hoca ne diyecek?" diyerek geçireceğiz.
***
Bu sene bu lig daha da güzel olacak....

Hiç yorum yok: