Salı, Eylül 2

Eric Gerets

Skibbe sezona beklenen girişi yaptıramyınca hemen eleştirileri almaya başladı. Galatasaray'da kolay kolay sezon ortasında yeni hoca gelmez, hele sezon başında çok zor. Eğer gelirse bu camianın içinden biri olur. Zaten ufak ufak söylenen isimler hep eskiler. Hagi veya Abdullah Avcı gibiler.
***
Gerets o kadar malolmadı klübe. İsmi geçmiyor. Zaten şu an Marsilya'da.. Herhalde buralara dönmez. Zaten gönderilişi canını acıtmıştır. Bugün oynayan kadroyu görüp kendi kadrosunu kıyaslayınca daha da üzülüyordur. Belçikalı hocaya böyle bir kadro verilmemişti. Lincoln yerine isimsiz İliç vardı. Alınan verim çok daha fazlaydı. Sırp, küçük maçların büyük topçusu oluyordu basının gözunde. Büyük maçlarda yoktu. Lincoln ise beterin beteri vardırın somut örneği. Ligde derbi oynamadı hala. Tek derbisinde kırmızı kart gördü.
***
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi beklerinden biri olan Gerets'in sağ beki Cihan Haspolatlı sol beki Orhan Ak adlı iki devşirmeydi. Skibbe'nin elinde 3er tane bek var. Ve o hala önlibero Linderothu sağbek oynatmakta ısrarcıydı artık zorunlu sakatlıklar nedeniyle.
***
Forvet konusu tam bir muamma. Gerets elindeki bütün forvetleri aynı anda sahaya sürmekten korkmuyordu. Elindekiler ise kaliteleri tartışılmayan ama saha dışı olayları nedeniyle her daim eleştirilen Şükür-Karan-Necati üçlüsü ve Hasan Kabze. Skibbe 3 tane kaliteli forvet ve çok yetenekli hücumculara sahip. Ama hala tek forvet oynuyor. Türkiye'ye gelen hocalar herhalde bu ligi iyi bilmiyorlar. Sanıyolar ki deplasmanda alınan 1 puan iyidir. Ama işin aslı öyle değil. 3 büyük takım her maçtan 3 puanla dönmek zorundadır. Bunu belki de en iyi anlayan Gerets olmuştu.
***
Elindeki kısıtlı kadroya rağmen puan rekoru kırarak şampiyon olmuştu. Hataları yok muydu? Fazlasıyla vardı. Ama karakter olarak çok sağlam bir duruşa sahipti. Hem sosyal alanda hem sahanın içinde. Zaten karakterine aykırı 2 maçında Anfield'da 3, Kadıköy'de 4 yedi..
***
Gerets bu sene yine devler liginde. Galatasaray onun için şans diyenler, bu sezon UEFA kupası maçlarını yazacaklar köşelerinde. Rakipler ise çok zorlu. Belki de en dengeli grupta. 4 senede 3.defa Liverpool ile aynı grupta Gerets. Ve yine PSV. Belki de Gerets'in İstanbul macerasının sonunu hazırlayan takım. İlgiyle izlemeye devam Marsilya' nın maçlarını..

2 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

yarın skibbe gidince onu göndermeye çalışanlar skibbe şöyle süperdi böyle iyiydi diyecek.napalım burda da böyle yürüyo işler...

sembolist dedi ki...

Geretsin o kötü kadroyla Galatsarayda neler yaptığını gördük..Değeri şimdi daha net anlaşılıyor..