Cuma, Eylül 19

Popular Demand & Action Max

Kış geliyor yavaş yavaş, bunu her yerden anlayabiliyorum. Birkaç kere daha havalar mevsim normalleri üzerinde seyreder, ekim ortalarında iyice soğur. Okulların açılması bir kere, her ne kadar o sayfayı çoktan kapamış olsak da kışın habercisi. Şampiyonlar Ligi başladı, ayrıca çocukluğumuzda hep kışa denk geldiği için Ramazan ayı da kış habercisi hali hazırda, her ne kadar Eylül'e denk gelse de. Kışın bir başka habercisi de İstanbul sezonunda Eylül ayına geçilmesidir. Ama her ne hikmetse en güzel yarışlar da hep bu zamanda koşulur. Enternasyonel Yarışlar mesela...
***
Bu pazar gününü ilginç kılan bir kaç şey var. Popular Demand dönüyor. Uzun süren sakatlık döneminin ardından geçen yıl bir yarış görmüştü, sonra yine 1 yıllık bir ara ve 6 yaşında yeniden pistlerde. Uzun yıllar sonra Eliyeşil ekürisine Gazi kazandıran attır, eküri için önemi büyük. O jenerasyonun şampiyonu Champs to Champs'ti bence. O da arızalandı ve yaklaşık iki yıldır hiç koşmadı. Süleyman Akdı onun için, "Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük 3 İngiliz atından biriydi" demişti, tartışılır. Yakında yazmaya başlayacağım ezeli rekabetler serisinde bu iki atın kapışmalarına da yer vereceğim.
***
Enternasyonel kum yarışında çok başarılı koşan Oğlumemre de bu yılın en başarılı 3 yaşlılarından. Tempo yarışları yapıyor, koşuyu genelde önlerde kabulleniyor, izlemesi büyük keyif gerçekten.
***
Bir Malazgirt Koşusu'nda daha tabela yapamayan Kafkaslı yine nispeten sert bir grupta koşacak. Berksoy ve Güntay birinci sınıf safkanlar, Çelikkan da son Ayabakan sürprizinden sonra nasıl koşacak merak ediyorum.
***
Yine uzun aradan sonra start alacak Action Max ile bitireyim. Geçen senenin en başarılı tayıydı bence, muhteşem bir 2'lik geçirdi. Nihalim'in kazandığı Gr II Sakarya Koşusu'nda üçüncü olduktan sonra ilk kez koşacak. Annesi Harbinger kısa mesafeleri iyi koşan bir kısraktı, şimdiye kadar en uzun 1800 koştuğu için, uzun mesafeli bu koşuda Action Max'in performansını merak ediyorum. Zevkli yarışlar olacak...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok merakla bekliyorum Populer Demand'in o kosusunu

Isim olmasa hipodroma gidip sampiyonu gormeyi cok isterdim

Grup cok zayif yuruye yuruye gecmesi lazim ama verdigi ara cok uzun

Gecilirse cok koyar bana :)

Kuponumu yatirmasina degil boyle buyuk bir sampiyonun Ronaldinho vs gibi atlara gecilmesine uzulurum

Sende biraz daha at yarisi yazisi yazsan bizi mest etsen cok mutlu olcam :)

Murat