Cumartesi, Eylül 27

Grup I Hatay & Grup I TJK

Sivas maçı yazısı yazacaktım aslında ama yazmak istemedim, içimden gelmedi, hiç ağzımızın tadını bozmayalım. Bayram geliyor, pazar günü iki tane babalar gibi Grup I koşu var, izleyelim neşemizi bulalım.
***
Hatay Koşusu'nu kazanan yanılmıyorsam yılın şampiyon arap tayı seçiliyor. Şimdi Turbo'ya birşey olur alakasız bir at kazanırsa Turbo'nun bu yılın en iyi tayı olduğu gerçeği değişmez. Hakikaten farklı bir at. 1600'ü geçen sefer bitirirken zorlandı, bakalım bu kez nasıl olacak, bekleme yarışı yaptığında neler yapabileceğini çok merak ediyorum. Ayabakan mesela kaybettiği tek koşu olan koşuda muhteşem bir sprint ile neredeyse 100 metre olan farkı 2-3 boya kadar indirmişti. Bu meziyetini de görmüş olmuştuk onun. Sonra yine ideal mesafesinde 1600 metreyi kaça kaça bitirdi. Üstelik çok sert rakipler önünde.
***
TJK Koşusu en sevdiğim Grup I mücadelerden biridir. Sezon bittiğinden genelde, son kurşunlar bu koşuda atılır. Trapper'ın yarış kariyerindeki son koşu budur mesela, keza Grand Ekinoks'un da kazandığı son yarış 2005 yılı TJK Koşusu'dur. Pan River'ın işi hakikaten zor bu sefer. Nash Bishop istikrarlı koşan bir at. Gazi'de favori gördüğüm isimlerden biriydi, çok kötü koştu, Selim Kaya idaresinde bu kez. Arada koştuğu 4 yarıştan üçünü kazanırken bir tanesinde Nihalim'e yarım boyla geçildi, kazandığı yarışlardan biri de Ankara Koşusu idi, ekleyelim. Inspector oldum olası sevmediğim bir at, tavşan atı sevmiyorum açıkçası. Şöyle sprinti olan bir at değil. Mesela Başbakanlık Koşusu'nda temposunu bozan bir isim olduğu zaman nasıl dağıldığını gördük, Evreka önde oldukça yıpratmıştı onu. Out of Control de benzer stilde ama Boğaziçi Koşusu'nda yine rahat tempo kurdu Inspector. Geçen hafta ki kum yarışı kötü olan Oğlumemre belki fırlayabilir ileri. Keza Led Zeppelin de tempolu atlardan biri, önde Inspector'un temposunu bozan olursa işi zor. Günün en zevkli mücadelesi olacaktır bence, ekürilerden birinin üstünde Karataş diğerinde Selim Kaya var, işte böyle iki rakibe karşı Pan River'ın neler yapacağı merak konusu.
***
Grup III Marmara Koşusu'nda Sabırlı-Kurtiniadis kapışması var. Ribella herhalde jübileyi yaptı artık bu koşuya yazılmadığına göre. Bıraktığı kesinleşirse bir Ribella yazısı yazmak farz. Kurtiniadis hayatının en formda günlerini geçirse de Sabırlı, Sabırlı'dır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Turbo gercekten degisik bir at yarim kan soylentileri cikmisti.Cok rahat kamcisiz kazaniyor.yine gecilecegine ihtimal vermiyorum

Ama Ayabakan su gozlerin gordugu en iyi arap atlarindan birisidir diyebilirim.Celikkan "sike" olayini saymassak ben kolay kolay gecilecegini dusunmuyorum.Belki Veliefendi kosusunda gecilir.O da belki :))

Bilmiyorum sende katilirmisin;

Izbatur-Kafkasli-Cetin-Turbo-Ayabakan

4'lu su soyle bir kosu kossalar ne olur acaba?

Muhtesem bir zevk olur muhtesem

Birde Inspector hakkinda dediklerine katilmiyorum.Tavsan at degil ki Inspector?

At kendi temposunda kosuyor.Kacmiyor.Oyle bir tempo koyuyor ki ona ayak uydurmaya calisan at catlar :))

Inspector'i bu yaris Led Zeppelin Out Of Control ve Oglumemre rahatsiz edecekler;

Pan River 5 kilo hafif

O sebepten kazanmasi zor olabilir.Ama atin sahibi Hayrullah Dogan'in bir lafi vardi;

" 2400m mesafede rakip tanimayiz.Her ati geceriz kim gelirse gelsin 2400'de bizden iyisi yok Turkiye'de demisti''

Inspector'in kazanmasini isterim Pan River'a Sado'dan dolayi kanim isinmadi

Birde son olarak;

Sabirli Kurtiniadis arasina Topor'da sizabilir atlamissin :))

Ben kuponuma Yalcin Akagac beceriksizine ragmen yazacagim.Yalcin'a gerek kalmadan gelebilir Topor :))

Bu arada bir Galatasaray'li olarak gecmis olsun diyorum bugunku mactan dolayi

Bosver takma.Pazar Veliefendi'de bayram oncesi kosu ziyafetlerinde kafani dagitirsin

Insallah yagmur yagmaz

Eline saglik bide daha uzun yazzzzzz :)))

peralta dedi ki...

bazı atlar vardır ya daha ilk yarışında kalbini fetheder insanın ya da ömür boyu ısınamazsın. medya benim için öyleydi, inspector da kendini kanıtlamasına rağmen defalarca, yine öyle.

topor blogda da belirttiğim çok iyi atlardan biri. özellikle de bu tip mesafelerde. sabırlı'yı geçmişliği de vardı yanılmıyorsam. biraz özet olarak geçiyorum günceli, şu sıralar eski yarışlara kafayı takmış durumdayım. yoksa o grupta FSM Koşusu'nda önü kapanan Gladyatör'ün de şanslı olabileceğini düşünüyorum.

saydığın grup içerisinde ise ayabakan derim.