Pazar, Eylül 21

Kaleci Geleneği


Bugün Volkan Babacan oynayacak diye çok korktu çoğu insan. Lig maçı oynamamış tecrübesiz bir kaleci gözüyle bakıldı. Ama sanal teknik adamların yıllardır tanıdığı bildiği bir isim Volkan. Bu yazıyı maçtan önce yazacaktım ama zaman olmadı. Şimdi Volkan gol yemedi diye yazılan bir yazı değil.Zaten girişi Volkan'ı överek yapsam da asıl konu o değil.

Asıl konu Fenerbahçe'nin kaleci geleneği. Kendim bildim bileli Fenerbahçe kaleci sıkıntısı çekmez. Sıkıntı başlıyor denir ama o sıkıntıdan yeni bir kaleci doğar. Yıllar önce bir Kayserispor maçında Engin İpekoğlu'nun ayağı kırılınca kaleye geçen Rüştü, önce bir korkuya neden olmuş, sonra ismini Türk futbol tarihine yazdırmıştı. Rüştü uzun süre Fenerbahçe'ye hizmet edince sıkıntı oluşmadı. Ne zaman La Liga yolunu tuttu, soru işaretleri ortaya çıktı. Soru işaretleri giderilsin diye Alman Enke transfer edildi. O sezon Fenerbahçe şampiyon olduğunda 1.kaleci sıfatı Volkan Demirel'e aitti. Oysa Volkan sezona 3.kaleci olarak başlamıştı. Volkan formsuz döneme girip jölesiyle anılır olunca Fenerbahçe tribünleri yine karamsarlığa düştü. Sezonu yine Fenerbahçe önde tamamladı. Sezonun sonlarındaki yıldız isim Serdar Kulbilge olmuştu.

Bu sene de böyle bir ilke imza atıyoruz daha 4.haftada. Fenerbahçe Türk futboluna yine bir kaleci kazandırıyor.Bu hafta Kadıköy'de ısınan Volkan asıl sınavı haftaya Sivas deplasmanında verecek.Öyle bir maç çıkarsın ki 1988 doğumlu kaleci, Orkun ve Aykut'la şampiyon olup onlarla ikinci bir sezona tahammül edemeyen Galatasaray yönetimine ders olsun.

Hiç yorum yok: