Çarşamba, Eylül 17

Rastgele

Geçen seneki takım olsaydı en az bir beraberlikle dönerdik derdim. Bu sene kadro büyük oranda korunmasına rağmen geçen seneki takımdan eser yok. Elbette sakatlıklar önemli etken ama sadece sakatlıklara da bağlayamayız, işlerin iyi gitmediği gün gibi ortada.
***
Porto ikinci torbadan gelebilecek en kolay takımlardan biriydi. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Geçen sene PSV'yi aşabildiğimiz için gruptan çıktık. Ancak 5. maçında yenilebilmişti Fenerbahçe, o da grubun en güçlü takımı Inter'e. Artimetiği doğru yapıp mümkün mertebe yenilmeden grubu tamamlamak şart. Zaten gruplardan çıkmak da bu şekilde mümkün. Yenilmeden... Bu defansif oynamamız anlamına gelmemeli, hele ileriyi hiç düşünmeyen Josico ve Maldonado ile oynarsak bir anda 4 stopere dönüyormuş gibi oynamaya başlıyoruz, ikisi de çok gömülüyor. Ya bunlardan birinin yerine Emre oynayacak, ya da Emre Uğur'un yerine sola geçecek. Benim beklentim Emre'nin sola geçeceği yönünde. Ne kadar verimli olur tartışılır.
***
Ben özellikle bu takımın mağlup duruma düştükten sonra neler yapabileceğini çok merak ediyorum. Partizan maçı yeterli bir örnek değildi elbette, gerçekten ciddi bir rakip karşısında geçen seneki geri dönüşleri yaşayabilir miyiz bilmiyorum. Ha Allah geri düşürmesin o ayrı konu, yolumuz açık olsun, 1 ya da 3, puanla dönelim kafi.

Hiç yorum yok: