Pazartesi, Eylül 29

Kafkaslı'nın dramı

Dram dedik ama bilip bilmeden konuşmak da istemem, çünkü bazı atlar hakikaten koştukça formunu korur. Ayrıca Kaya ekürisinin de Kafkaslı'yı üzeceğini hiç zannetmiyorum. Gerçekten büyük bir at, at yarışlarının Hakan Şükür'ü belki de. Uzun süre kimse onun ulaştığı başarılara ulaşamaz, geliri neredeyse 6 trilyona ulaşacak, bu gerçekten bir rekor. Üstelik henüz 6 yaşında. Daha iki yıl bu formuyla koşmasını bekliyorum Kafkaslı'nın. Onun bu kadar tarihe geçmesinde nispeten zayıf bir jenerasyon yakalaması bir etken olsa da yine de bu onu ilgilendiren birşey değil ve hakkını teslim etmek lazım.
***
Ama eküri de artık işin cılkını çıkardı. Bir şampiyona yakışmayacak kadar sık koşturuluyor. Onun koşuyu son sırada takip edip, sinsice öne sokulup rahatça kazanmasını özlemek varken artık bültenlerde Kafkaslı ismini görmek istemiyorum. Geçen pazar İstanbul'da idi, hafta içi perşembe günü İzmir'de start aldı, bu iki yarışı kazandıktan sonra Bursa'da normalde yanına bile yaklaşamayacak Günaltay'a nihayet geçildi. Haftaya yine İstanbul'da. Sirk hayvanı gibi dolaştırılıyor, hakikaten yazık...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Dediklerine sonuna kadar imzami atarim

Ancak;

Remazan Kaya ile oturup konusmuslugum vardir.Bundan yaklasik 4-5 ay once.Ayni laflari kendisine bir hayvan sever olarak aktardim.Hadi dedim hayvan sevmeyide gectim Kafkasli'ya yapma dedim.Verdigi cevabi birebir yaziyorum

" Benim 4-5 tane atim yok ki.200'e yakin atim var.Ingiliz atlarina da gectik.Suan at sayimiz gunden gune artiyro.Urfa'da Elazig'da Ulkenin heryerinde kosan atim var.Bu atlarin bakimini o yollarda gidip gelisini,tedavi masraflarini unutmayin.Kafkasli suan elimde olmasa ben batmistim.Kafkaslinin kazandigi bir kosu ancak 2-3 aylik at masraflarina yetiyor.Bize hicbirsey kalmiyor.Sik kosmasini bizde istemeyiz ama suan icin sartlar bunu gerektiriyor.Ingiliz atlarinin( Kaya Busesi Zincirbozan vs ) kazanamasi ile biraz rahatladik.Onlarin daha cok kazanmasi ile iyice rahatlariz biraz.Suan icin kimseye soz vermiyorum ama seneye Kafkasli'yi ole cok kosarken goremeyeceksiniz.Birde tek istegim var bir Gazi sampiyonlugu.2 sene icinde de olabiliriz."

Aynen boyle dedi bana.Insallah biraz yardimci olabilmisimdir.

Ha ben Remazan Kaya'ya katilmiyorum.Sanmiyorum Kafkaslinin seneye az kosacagini.Yine kosacaktir heralde

Yinede boyle bir konuya degindigin icin tesekkurler.

Kafkasli bir sampiyondur.Eger iddia ediyorum GULERCE veya DEMIRKOL veya SIMSEK ekurilerinden birisinin elinde olsaydi suan tum Turkiye'nin kabul ettigi bir efsane olacakti.

Yine efsane benim gozumde ama senin dedigin gibi her gun programa bakip Kafkasliyi gormek sikti artik.

Adsız dedi ki...

şimşek derken ayabakan'ın sahibi şimşeklerden mi bahsediyoruz