Salı, Eylül 16

Haftanın Oyuncusu

2 sene önce yine 1-1 biten Galatasaray-Antalyaspor maçı. Biri şampiyonluğu kaybetti, diğeri ligden düştü. Bu karedeki 2 topçu bu hafta sahaya kaptan çıktılar.
***
3 gündür gazetelerde herşey yazıyor ama bu adamdan kimse bahsetmiyor. Ayıptır, günahtır. Galatasaray-Antalyaspor maçı hakkında denmeyen kalmadı. Kaçan gollerden Ömer'e, Skibbe'nin tercihlerinden tribünlerin küfürlerine, Hasan Şaş'a atılan dirsekten Lincoln'e kadar maçın her olayı ve öznesi ekranlarda ve sayfalarda yer buldu. Bir kişi hariç.
***
Antalyaspor'un sağ beki Uğur Kavuk, maçın kahramanıydı. Golün ortasını o yaptı, çizgiden toplar çıkardı, sol tarafta oynayan Galatasaraylı oyuncuları bezdirdi. Onu geçebilen olmadı. Takım hızlı ataklara onun paslarıyla çıktı. Herşeyi yaptı, gemisini kurtaran kaptan oldu.
***
Kendisi 1978 Zonguldak doğumlu. O yüzden 67 numaralı formayı taşımakta. 30 yaşına basmak üzere sadece 1 kere mill oldu. O da Brezilya ile oynanan özel maçta. 2 sene önce yine bu ligde oynadı aynı takımın formasıyla. Ama Volkan Yaman , Ali Bilgin gibi oyuncuların gölgesinde kaldı, onlar İstanbul yolunu tutarken Uğur, Bank Asya'da mücadele etti. Bu sene ilk maçta Beşiktaş'a karşı iyi oynadı, sonra bu hafta önce mill kadroya seçildi,sonra Sami Yen'de Galatasaray'ı durdurdu. Adı 2 hafta önce Galatasaray ile anılıyordu ama kulüp onu -belki de yaşından dolayı- Serkan Kurtuluş'a tercih etti.
***
Bunları niye yazıyorum? Çünkü bu adamdan kimse bahsetmedi. Bari biz bahsedelim hakkını verelim. Bu hafta da bütün maçları her zaman ki gibi 90 dakika izleyemedik ama herhalde bu haftanın oyuncusu Uğur Kavuk'tur. Basın ve medya bunu bilmese de...

Hiç yorum yok: