Cuma, Eylül 5

Enternasyonel Yarışlar

Enternasyonel Yarışlar eskiden okulların açılmasından önceki pazar günü koşulurdu. Bu sene hem cumartesi hem pazar koşulacak. Birkaç tane daha fasulyeden yarış eklemişler cumartesine. Uyuz oldum ama ikramiyeleri oldukça iyi. Üstelik en başarılı atlarımız da bu yarışlarda koşacaklar gene. Kumda Fairson ve İzbatur, çimde ise Berraksu ve Ribella Enternasyonel Ifahr, Anadolu ve İstanbul koşularında bizi temsil edecekler. Bu koşularda koşacak yabancılar hakkında hiç bilgim olmadığı gibi orijinler de tanıdık değil.
***
Biraz nostalji yapalım diye Mutabahi'nin resmini koydum. Mutabahi, Al Anood ve Dahess arada Ersanhan'ın kazandığı yarış hariç yaşları ilerleyene kadar Malazgirt Koşuları'nda bizimkilere geçit vermediler. Enteresan istatistik, Amer yavrusu olan bu üç attan birini geçebilmiş bizden olan tek at 2001 yılında yarışı 4.sırada bitiren Mutabahi'nin önünde 3.olan Odinhan. Araplar'dan yana kısmetsiziz ve ben bunun bu sene de devam edeceğini düşünüyorum. Kafkaslı şimdiye kadar zaten tabela bile yapamadı bu koşularda. Ayabakan'dan ise tabelanın iyi yerleri için bir mücadele bekliyorum. Bu yıl ki Malazgirt Koşusu'nda favorim yine bir Amer yavrusu olan, 2006'da bu yarışı kazanan Robbie'nin anne kardeşi Bright Light. Diğer safkanların da şansı bizimkilerden daha çok.
***
Uzun mesafede harikalar yaratan İngiliz atlarımız hep oldu. Bold Pilot, Trapper, Grand Ekinoks daha önce Boğaziçi Koşusu'nu kazanma başarısı gösterdiler. Özellikle Grand Ekinoks, Epalo ve Caitano gibi iki tane çok büyük atı geride bırakmayı başarmıştı. Bu sene ise ünlü jokey L.Dettori'nin bindiği Godolphin ekürisinden Gravitas yarışın en büyük favorisi. Inspector ve geçen senenin en başarılı atı Tiramisu bizden, şans kovalayacaklar.
***
Ribella'nın Topkapı Koşusu yerine İstanbul Koşusu'na yazılması nispeten akılcı bir tercih olmuş. Sabırlı ve Pressing yarışın iki favorisi. Bir de Linngari diye bir at var ki, Dubai'de koştuğu bir yarışı izledim televizyonda, bir attan çok daha fazlası. Kurtiniadis de tabelayı tamamlar. Şahsen Sabırlı'nın yine kazanmasını istiyor, Linngari'nin kazanacağını düşünüyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yanıldın çok büyük bir şampiyon olduğunu düşündüğüm Ayabakan bu koşuyu iyi bir derce ile birinci oarak bitirdi.Aynı emsafede koşulacka olan cumhurşyet kupasının da en büyük favorisidir bence

peralta dedi ki...

evet yanıldım. yalnız benim dikkatimi çeken şey bright light gibi inanılmaz bir kan hattına sahip atın muhtemelinin 17-18 lerde olmasıydı.

ayabakan'ın bence de daha çok efsane yarışını izleriz.