Salı, Eylül 16

Kurt Luis

Aragones'e takılmayan lakap yok. İspanya'da da Türkiye'de de durum aynı. En bilindik olanı dede. Bunda sorun yok. 70 yaşındaki adam için gayet normal. Bir de kurt var. Bunda da sorun yok. Başarılı,tecrübeli hocalara genelde kurt deriz. Kalli için Almanya'da tilki derler mesela. Ama bunların hiçbiri bu yazının asıl konusu değil.
***
Son günlerde bakıyorum, bizim basında Aragones için oldukça fazla kurt yazılmaya başlandı. Fakat bunu yazarken ne hikmetse kurt'un K'sı büyük harfle yazılıyor.Örnek: Dünkü idmanda Alex ile özel olarak konuşan Kurt hoca... Son maçta oyuncularından beklediğini alamayan Kurt teknik adam...
***
Bunu niye yapıyorlar bilmiyorum. Yanlışlıkla mı yapıyorlar ondan da emin değilim. Ama 1 değil 2 değil. Kesinlikle başka bir şey ima ediliyor. Yoksa koca tirajlı gazetelerde Türkçe yazım kurallarını bilmeyen adamlar niye çalışşın? Komplo teorilerine meraklı olan kuşağımız bunun nedenini kesin çözer bence. Bu arada Kurt Luis diye isim olsa, kimdir o diye sorsalar, kesin Oscar kazanan bir aktör derim. En çok sinemaya yakışıyor, futbol ismi değil.

Hiç yorum yok: