Perşembe, Eylül 25

Kupa Beyi Alanya


Türkiye Kupası rezil statüsüyle oynanmaya devam ediyor. Sesini çıkaran kulüp yok.Alan razı veren razı demek ki. Bu kupaların en güzel tarafı alt liglerden gelen takımların yaptıkları süprizlerdir. Son yıllarda bunları göremiyoruz maalasef.
Bu hafta oynanan maçlardan sonra gruplara kalan takımlar belli oldu. İlk 2 lig dışından gruplara gelen takım sayısı 2. Bunlar Tokatspor ve Alanyaspor. Tokatspor, bu sezona garip başlayan İstanbul Belediye'yi elerken, Alanyaspor Gençlerbirliği'ni 1-0 gerite düştüğü maçta son 13 dakikada bulduğu gollerle kupanın dışına itti. Bu takımların daha ileriye gidemiyecekleri kesin gibi. Yapacakları süpriz potansiyeli grup sistemine takılacak.Aldıkları başarılı bir sonuç Avrupa'da tur atlama nedeniylen burada sadece puanla sınırlanacak. O yüzden bizi en çok heyecanlandıracak olay bu takımların hangi büyük takımla oynayacakları. İstanbul'a mı gelecekler görücüye, futbolcular ileride torunlarına "samiyen-kadıköy-inönü" anısı mı anlatacaklar yoksa 3 büyüklerden biri Anadolu'nun büyük takıma aç stadyumlarından birine ziyarete mi gidecek?
Alanyaspor için uzatalım konuyu. Alt liglerin kupa beyi oldular. Geçen sene de gruplara kalmışlardı. Her ne kadar Fenerbahçe'den 10 tane gol yemiş olsalar da attıkları 3 gol Türkiye Kupası için daha çok önem arz etmiştir. Gençlerbirliği, bu takıma elendiği için çok üzülmesin, keza geçen sene gruplar öncesi turda Sivasspor bu engele takılmıştı. Geçen sene ligde büyük işlere imza atan Sivasspor, bu sene gruplara maç yapmadan katılıyor.
Giderek heyecanı azalan Türkiye Kupası bu sene de bizi ufak şeylerle mutlu olmayı öğretecek anlaşılan.

Hiç yorum yok: