Cumartesi, Şubat 28

92-93 Sezonunda


Ali Okancı'nın harika blogundaki yazılardan sonuncusu. http://pennearabiata.blogspot.com/2009/02/son-14-yila-gore-sampiyon.html. Son 14 sezonda ligin 21.haftasına lider giren takımlardan 9'u şampiyon olmuş. Geriye kalan 5 sezonda ikinciler şampiyon olmuş. Peki 15 sene önce ne oldu? Hayal meyal değil, çok net hatırladığım en eski sezon. Futbol tarihimin resmen başladığı sene.

O sezonun 21.haftasına üç takımda aynı puanla girdi. Fenerbahçe lider, Galatasaray ikinci, Beşiktaş üçüncü sırada. O sezon ilk yarıyı lider kapatan Kocaelispor 41 puanla dördüncü. 20.haftada oynanan maçta son sıradaki Konyaspor ile 1-1 berabere kalmasıydı o da 43 puanda olacaktı.

21.haftada Fenerbahçe Altay'ı 3-1 yendi. Beşiktaş Konyaspor'u 7-0la geçti, kimse şike var demedi. Galatasaray ise Trabzon'da Trabzonspor'a Cyzio'nun attığı tek golle yenildi. Bu sonuçla Galatasaray 2 puan geriye ve 3.sıraya düştü. Kocaelispor ise Ankaragücü'ne bir puan verince Galatasaray'ı geçme fırsatını tepti. Trabzonspor aldığı üç puanla zirve yarışına sokulmaya çalıştı.

22.haftada Fenerbahçe belalısı Aydınspor'u Aydın'da 2-0 yendi. Beşiktaş Ankara'da Ankaragücü'nü 6-0 yendi, kimse şike var demedi. İki İstanbullu'nun averajları eşitlendi. Galatasaray Bakırköy'ü 3-0la geçti. Kocaelispor galibiyet hasretine İzmir'de Altay'ı yenerek son verdi. Trabzonspor ise Bursaspor'u 3-0 yendi.

Uzun uzun sezonu anlatmıyorum. Bu sezona çok benzeyen bir kapışma vardı. Ali Okancı'nın yazdığı istatistikle bağlayalım. O sezon şampiyon olan Galatasaray ligde ilk ikiye 24.hafta sonunda girdi. Lider Beşiktaş'ın bir puan gerisindeydi. Fenerbahçe iki maç üstüste kaybetmişti.

25.haftada bir Kadıköy nisanında rakibini 4-1le geçen Galatasaray İstanbul'da Trabzonspor'a yenilen Beşiktaş'ın önüne geçti. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü son dakikalarda Cyzio attı. Sezon sonunu Galatasaray önde bitirdi.

Harbiden ne sezondu be. Yeni bir yazı hatta kitap konusu.

1 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Şu yazıda bile 8-0'ı , sağı gösterip sola yatışları ,maçın ertesi günü evini toplamadan ülkeden kaçışları yazamıyorsanız şampiyonluk sayılarına bir çizik daha atın attıranı da başkan yapın problem değil.