Cuma, Şubat 13

Mehmet Aksu


Uzun bir hikaye yazmaya gerek yok onun için. O zaten kendi hikayesini kendi yazdı. Sadece ibret olsun, örnek olsun diye yazalım buraya, arşivlik olsun.

Mehmet Aksu'yu Paf maçlarını izleyenler iyi bilirdi. Gol makinası derlerdi. Galatasaray A takımı 1996-2000 yıllarında coşarken o da önce Paf Ligi'nde sonra da kiralık gittiği takımlarda umut saçıyordu. 4 senede 62 gol attı. Sonra en güzel senesini yaşadı.

2000-2001 sezonunda kiralık olarak Malatyaspor'da oynamıştı. Malatyaspor son maçta Sakaryaspor'u penaltılarda yendi 4-2 ve en üst lige çıktı. Karşı takımın forveti bir zamanlar Galatasaray ve Fenerbahçe'de ve hatta Şampiyonlar Ligi'nde oynamış olan Benhur Babaoğlu'ydu. Benhur 31 yaşındaydı, Mehmet 21 yaşındaydı. 21 yaşına kadar milli takımlarda da oynamışlığı vardı. Geleceği parlaktı. Işık saçıyordu, ama en üst günü bu gün olmuştu herhalde.

Bugün Galatasaray orta sahasının en önemli adamı olan Ayhan Akman Beşiktaş'tan alınırken, karşılığından Ahmet Yıldırım ve Mehmet Aksu verilmişti. Mehmet Aksu, Ayhan'a nasıl tercih edilir demişti birçok kişi. Ayhan hala milli takımda, Ahmet Yıldırım en son Adanspor'daydı. Ama 2003'ün şampiyon kadrosunda yer almıştı.Mehmet ise Beşiktaş'ta sadece iki maç oynadı, sonra yavaş yavaş unutuldu.

Rusya'ya gitti bir ara, Antalyaspor'da, Karşıyaka'da oynadı. Son yıllarda alt liglerde İstanbul'da oynuyor. Eyüpspor, İstanbulspor gibi takımlarda. Oralarda bile 11'de olması garanti değil. Ve üstelik hala 30 yaşına gelmiş değil. Yani dibe biraz daha yaklaşması mümkün.

Mehmet nerden aklıma geldi bilmiyorum. Bunu da yazalım buraya. Tek merak ettiğim bu çocuk niye böyle oldu? Hata onda mı, teknik adamlarda mı, menajerlerde mi, onda mı bunda mı? Yoksa sadece "sistem bozuk" diyerek geçmek mi lazım?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öyle babanız varsa,birde alemden vazgeçilmez ise böyle olur.

Adsız dedi ki...

izlemek isterdim galatasarayda