Çarşamba, Şubat 4

Macar Basını Bunu Da Yazın


Daha önce bazı blogger arkadaşlar gündeme getirmişti Türk spor basını ile Macar basını arasındaki ilişkiyi. Her önemli maçtan sonra, gündemdeki bir olaydan sonra Avrupa basınının konuyla ilgili haberleri sayfalara taşınılır. Türk medyası da özellikle Macar gazetelerine alaka gösterir. Tarihsel münasbetlerden mi kaynaklanıyor yoksa başka birşey mi var bilmiyorum.

Son örnek Mehmet Okur. Son diyorum ama üç haftalık bir olay aslında. Ben biraz geciktim. Hatırlarsanız Mehmet Okur Indiana Pacers maçında 43 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı. Mehmet'in rekor kırması onun için önemliydi. Bizim için de gurur vesilesiydi. Üstelik 43 sayı azımsanmayacak bir rakam, her ne kadar dün gece Kobe 61 atsa da.

Utah Jazz'ın 40 sayı barajını aşan ilk pivotu olarak tarihe geçti Mehmet. Yanlış hatırlamıyorsam o gece "En İyi Uluslararası Oyuncu" seçildi. Yani gayet önemli bir geceydi herkes için.

Fanatik o gün haberiin başlığını "Mehmet Okur Avrupa Yazar" olarak verdi( 2001'e selam). Bu başlığı okuyunca sanıyoruz ki Avrupa'nın önde gelen basketbol ülkelerinin spor gazeteleri, internet siteleri oyuncumuza övgüler yağdırmış. Belki de yağdırmıştır bilmiyoruz, çünkü haberin sonu şöyle noktalanıyor:

"Mehmet'in bu başarısı Avrupa'da da ses getirirken, Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi Nemzetisport, Mehmet'ten övgüyle söz etti."

Ne o övgülere ne de Avrupa'nın gerisine ulaşabiliyoruz. Garip bir ilişki. Devamını bekliyoruz Macar basınından. Acaba Sivasspor-Galatasaray maçı Avrupa'da geniş yankı buldu mu? Sadece bir tane spor gazetesi olan ülkede yer bulsa yeter mi?

Hiç yorum yok: