Perşembe, Şubat 12

Derbi

Caferağa'da oynanan son Fenerbahçe-Galatasaray maçı. Gülen ve şampiyon olan Fenerbahçe.


Son yılların en hararetli derbisi olabilirdi. Ama federasyon Zafer Kalaycıoğlu lehine karar vermeyince gerginlik biraz olsun azaldı. Kendisi maçı salondan değil evden izleyecek.

Son iki senedir bayan basketbola ilgi artıyor. Belki amatör sporculara duyulan hasret burada diniyordur. İlginin olduğu yerde rekabet artıyor normal olarak. Eskiden bayan basket maçı olduğunu maçtan bir gün sonra öğrenen tribün ahalisi artık günler öncesinden hazırlık yapıyor. İlk yarıdaki maç Ayhan Şahenk'te oynanmıştı. Şimdi hazırlık sırası Fenerbahçe'de.

Maç ne olur sorusuna cevap vermek zor. Her branşta olduğu gibi derbilerin favorisi olmaz. Bayan basketbolda hiç olmuyor. Futbol ve erkek basketbolda ev sahibi takım bir adım önde oluyor ama bayan baskette avantaj kullanılamıyor. Son maçı Şahenk'te Fenerbahçe kazandı. Geçen seneki final serisinde deplasmanda iki takım da kazandı. Yani tamamen ortada maç.

İki takımda da coach problemi var. Bunun sebebi de Galatasaraylı yöneticiler. Zafer Kalaycıoğlu herkesin malumu. Aslında pardon, kimsenin bir şey bildiği yok. İyi giden bir takımın, sezona büyük biütçe ile giren bir takımın böyle bir problem yaşaması hakikaten çok komik. Hem takım hocasız kaldı, hem tribün küstü. Murat Özyer olayı daha tazeyken bir darbe de bayan takımından geldi taraftara.

Fenerbahçe de yeni hocasıyla sahada olacak. Şahsen benim pek beğenmediğim bir hoca başlarında. Öyle bir takıma üst düzey bir coach yakışırdı. Ama sonuçta coach tartısında üstün olan şu an için sarı-lacivert çubuklu takım.

Tribün de onların elinde. Anlamsız deplasman yasağı devam ediyor. Tadı bir adım azalacak derbinin. Ama Fenerbahçe'nin aynı gün hem basketbol hem futbol maçının birbirine 15 dakika uzaklıktaki iki tesiste oynaması çok büyük bir avantaj, avantajdan öte keyif. Bu keyif sahaya yansırsa çok rahat bir oyun ortaya koyar Fenerli kızlar.

Takım olarak tartıya koyduğumuzda bir fark yok. Ama istikrarsız olan bir Galatasaray gelecek Caferağa'ya. Tekniği taktiği bir kenara koyup bu maçta ruh ve mücadele ortaya koymalılar. Bunu yaparken de soğukkanlı olmak şart. Peki bu olabilir mi? Daha önce ezeli rakiplerde oynamış basketbolculardan kurulu bir takım için zor. Bunu yapabilecek sadece Işıl Alben, belki bir de genç Bahar Çağlar. Yani; tribün,kenar,saha üçlüsünde 3-0 Fener önde gözüküyor. Ama diyoruz ya derbilerin favorisi olmaz.

Bir de şunu ekleyelim. Demek ki gerginlik yaratan ve saçma karar veren kişiler sadece tribündekiler değilmiş. Bu maçta daha iyi göreceğiz ki yönetici koltuğunda oturanlar da saçmalama yetisine sahipmiş. Fenerbahçe taraftarına eğlenceli bir gün, izleyenlere iyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok: