Pazar, Şubat 15

Şair


Tolunay Kafkas garip bir adam. Futbolculuk dönemini hatırlatmak yersiz. O yıllardan akıllarda kalan çok kitap okuması ve şiir yazmasıydı. Teknik adamlıktaki tavırları ise hıç çok okuyan adam tavırları değil. Bir şair hassasiyeti yok.
Kayserispor gibi başaltından yukarıya göz koyan bir takımın başına hiçbir tecrübes olmadan nasıl geçtiğini futbolun hakimi Süleyman Hurma'ya sormak lazım. Ama bunu soracak olanlar biz değil, Kayserispor taraftarlarıdır. Bizim konumuz bugün yaşananlar.
Kayserispor'a ilk geldiği zaman Tolunay Kafkas bir maçtan sonra aleyhlerinde karar veren hakemleri eleştimişti. Hatta şöylşe demişti, çok net hatırlıyorum: "Hakem hakkında niye konuşmayalım, hakem bu oyunun bir parçası değil mi? Onu da kötü olduğu zaman eleştireceğiz tabi ki." Harfiylen doğru olmayabilir ama aynen bu manada bir şeyler demişti. O zaman hoşuma gitmişti.
Peki bu hafta oldu. Kocaeli'nde yer yerinden oynadı. Görüntüleri daha izleyemdik, gece daha net anlaşılır, yarın kokusu iyice çıkar. Kim haklı kim haksız bilmiyoruz ama anlatılanlar fahiş hatalar yapıldığı yönünde. Olabilir, zaten bu sene hakemlerden herkes sıkıntılı.
Maç sonunda yapılan basın toplantısında ortalığın karışmasına neden olan hakem sorulmuş "şair hoca"ya. O du sinirlenmiş. Yumruğunu masaya vurup basın odasını terketmiş. "Beni tahrik edemeyeceksiniz" tarzında birşeyler demiş. Yani işler değişmiş, Tolunay değişmiş. Aslında değişmemiş. Farklı olmak için çabalamak bazen kötü bir meziyet olabiliyor dostlarım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tebrikler e-kolay'a haber olmuşsunuz.

http://fotohaber.ekolay.net/detay.aspx?kid=10&id=11383&rid=D87062DB58F742E4AE2C224FCF711FE6

kutay dedi ki...

@umidim
haber verdiğin için çok teşekkür ediyorum, yoksa hiç farkında olmayacaktık. böyle şeyler teşvik ediyor ne de olsa...