Salı, Şubat 24

Türk Futbolunun İçinde Özel İsim Geçen 10 Ezber Cümlesi


Sıralamanın bir nedeni yoktur. Aklıma geldiği şekilde yazdım.

1-) Bakalım akşam Erman Hoca ne diyecek? : Bir kuşak bu cümleyle büyüyor. Hiçbir futbolcu bu lafı söylemden önüdeki maça bakmıyor. Akşam Erman Hoca ne diyecek diye merak eden halkın büyük çoğunluğu digitürk yerine kablolu yayını kullanıyor.

2-) Hakan Şükür tipi santrfor......: Şöyle uzun boylu, ince yapılı siyah saçlı naif bakışlı birinden bahsediliyor herhalde. Başka bir tanım yapan yok çünkü. Tribünden bakınca Cihan Haspolatlı çok benzerdi Kral'a ama santrfor değildi. O yüzden onu pek arayan olmadı.Şaka bir yana; uzun boylu olsun, kafa vursun, yerden de vursun, gol atsın, iki kişiyi oyundan düşürsün, koşsun,pres yapsın, savaşları önlesin, nobel kazansın, ava çıkınca 3 geyikle gelsin. Kısacası süpermen arıyoruz demenin başka versiyonu.

3-) Fatih Terim taktik veremez iyi motive eder: Milli takım ortamını 1996 tadelle reklamından ibaret sanınca böyle oluyor. 21. yüzyılda, bir ülkenin en üst düzey teknik adamı sadece motive ile birşeyler yapıyorsa bir de taktik verse ne olur demek ki?

4-) Aziz Yıldırım çok çalıştı, çok iyi tesisler yaptı ama..... : "Aziz Yıldırım'ı sevmiyorum ama bunu söylemekten korkuyorum"un ifade biçimi. Eğer bir cümlede ama geçiyorsa, ama'dan öncesini yok sayacaksanız.

5-) Metin Oktay'ı izleyerek büyüdüm: Bazı amcalar bunu demeden futbol konuşmaya başlamaz. İlla bunu derler. Dua etmeden önce besmele çekmek gibi. Lefter, Can Bartu, Hakkı Yeten, Turgay Şeren geçmez. İlla taçsız kral. Ustaya saygı kuşağı. Bakalım biz yaşlanınca ne diyeceğiz:" İbrahim Üzülmez'i izleyerek büyüdüm."

6-) Sergen biraz dısiplinli olsaydı Avrupa'da oynardı: Sergen hayatından en mutlu kişi. Futbolunu oynamış parasını kazanmış gezmiş eğlenmiş. Ama sanki barakada yaşayan eski film yıldızları muamelesi görüyor. Hiç sordunuz mu Sergen Avrupa'ya gitmek istedi mi diye? Ayriyeten Avrupa'daki futbolcuların hepsi hele hele Brezilyalılar çok mu disiplinli? Disiplinli olmayana vize verilmiyor mu?

7-)Ah ulan Ünal!: Bu millet hiçbir şeyden çekmedi İngiltere'den çektiği kadar. Bu millet hiç bir şey istemedi İngiltere'ye gol atmayı istediği kadar. En çok Ünal Karaman yaklaştı o gole. Sert şutu direkten döndü. O şut şehir efsanesi oldu. Kimi Wembley der kimi İzmir kimi boş kale der kimi ceza sahası dışından kimi 5-0 biten maç der kimi 0-0 bitti der. Kesin olan tek şey: "ah ulan Ünal!"

8-) Hıncal Uluç'u hiç sevmem ama bu konuda haklı: Hıncal Uluç'u kimse sevmiyor. Ama herkes izliyor. Hıncal Uluç'a kimse katılmıyor, ama herkes onun dediklerinden yola çıkıyor. Son yıllarda abartsa da hatta şaşırsa da Hıncal Uluç gündemi belirlemeyi ve yön vermeyi beceriyor.

9-) Mustafa Denizli- Derwall ve Terim-Piontek gibi....: Bir teknik adamın kariyerine nasıl başladığı bu topraklarda önemli. Derwall'in yanındaki Denizli Piontekin yanındaki Terim olmak lazım. Kimse de demez ki ikinci bir Derwall vardı da biz mi yanında yardımcı olmadık.

10-) Genç Semih 11 başlamalı: Yılların sözü. Yorum yapmıyorum. Genç Semih mi artık, 11 başlamalı mı bilmiyorum. Son 5 yılda bu cümleyi kullanmayana söz hakkı verilmiyor.

Hiç yorum yok: