Çarşamba, Şubat 25

Güven Önüt


Ben de bilmiyordum ölüm yıldönümü olduğunu. Bugün gazetede gördüm. Sonuçta vefa borcudur. Anmakta fayda var. Bilmeyenler için de kısa bir özgeçmiş geçelim.

1940 yılında Aydın'da doğmuş. Aydınspor'da 16 yaşındayken futbola başladı. Sonra İzmirspor'a geçti. Metin Oktay'ı yetiştiren kulüpte 2 sezon oynadıktan sonra büyüklerin ilgisini çekti. Özellikle de İzmir'de Beşiktaş'a 3 gol atıp onları yenen ilk takım oldukları zaman.

Onun gibi Aydınlı olan ve İzmir'de, Altay'da parlayan abisi ve yakın dostu Kaya Köstepen'in varlığı sebebiyle Beşiktaş'ı tercih etti. İlk yıllarda sakatlıklar, askerlik ve aldığı bir ceza nedeniyle beklentiyi karşılayamadı.

Yugoslav teknik adam Ljubisa Spajiç önderliğinde 1966 ve 1967 yıllarında ligi kazandılar. Yusuf Tunaoğlu ve Sanlı Kaptan ile takımın en önemli oyuncusu oldu. Fenerbahçe'ye giden Şenol-Birol ikilisini unutturdu. 1962-63 sezonunu 19 golle gol kralı olarak tamamladı. Beşiktaş'ın ilk gol kralı olma şerefine ulaştı. Beşiktaş'ta 225 maçta 94 gol attı. Bunların 62 tanesini ligde attı.

1969 senesinde futbolu Beşiktaş'ta bıraktı. 24 Şubat 2003'te vefat etti.

Hiç yorum yok: