Perşembe, Temmuz 23

Arı Vız Vız Vız


Rijkaard, "acı çekmek zorundayız" desin, herkes o kadar şanslı değil. Hollandalı acıyı kendi isterken, başka bir Benelüxlü teknik adam acıyı kendi istemese de tüm sezon boyu çekecek.

Hugo Bross'dan bahsediyorum. Trabzon'da, Trabzonspor'da çalışmak demek acı çekmek demek. Seviyorum öyle şehirleri, öyle takımları. O baskıyı seviyorum. Tüm stadın, tüm şehrin aynı anda birşeylerin üzerine çökmesi. Uzaktan, televizyon başından güzel geliyor. Çalışmak zor belki ama taraftar gözüyle hayranlıkla bakıyorum her zaman.

Trabzonlu bir arakadaşımla telefonlaştım geçenlerde. Hocayı sordum, "Ferhat ve Isaac'i gönderdi güvenimi kazandı." dedi. Kapalı kutu Hugo yavaş yavaş takıma, şehre alışıyor demek ki. Ama sürekli güven, destek olmaz. Acıyı da çekecek ki özgürlük gelsin Karadeniz'e.

Bu iki paragraf, yeri gelmişken yazdığım cümlelerden oluşuyor. Asıl söylemek istediğim, Bross'u arı sokması. İdmanda hocayı arı sokmuş. Ne var bunda, diyebilirsiniz. Ama satır araları güzeldir. Seneler sonra, "Trabzonspor'da Hugo Bross vardı." diyecek birimiz, oradan diğeri atlayacak, "adamı idmanda arı sokmuştu." Olay bundan ibaret. Öte yandan "Trabzon gibi şehirde bal üretemezsen arı gelir sokar"ın hocaya yansımasıdır bu biraz da.

Başlığın konuyla alakası pek olmayabilir. Tamamen Altan Çamlı'ya selamdan ibaret. Trabzonsporlular bunu Herşey Çok Güzel Olacak diye de yorumlayabilir.

Hiç yorum yok: