Salı, Temmuz 7

Metin Diyadin


Türk futbolunun son 15 yıldaki en göz yaşartıcı sahnelerinden biridir Samsun'da ayağı kırılan Metin Diyadin'in sedyeyle ambulansa bindirildiği an. Futbolculuğunun zirvesine doğru giderken Vural Korkmaz'ın darbesiyle kariyerinin sonuna geldi bir anda. Sonra teknik direktör oldu. Futbolculuk zamanındaki gibi yine çok etkiliyiciydi. Ama bu sefer sessiz-efendi topçu sıfatında değildi. Çalıştığı her takımdan yönetimlerle çıkan sorunlar nedeniyle ayrılıyordu. "Sorunlu hoca" onun sıfatı oldu yani.

Karadeniz'de dibe çökmüştü futbolculuğu, şimdi yine Karadeniz'de teknik adam kariyerini yukarıya çekmek için çalışacak. Üstelik birçok kişinin yapmadığı, yapamayacağı bir şekilde. Hugo Bross'un yardımcısı olacak. Türkiye'de Fatih Terim'e özenen bir çok teknik adamın aksine. 1 senelik yardımcılıktan sonra hemen 1.adam olanların tam tersi bir istikamette.

Metin Diyadin çalıştırdığı takımlara oynattığı taş gibi futbola rağmen, bugün Trabzonspor'un 2.adamı. İkinci adamın takıma katkısı ne kadar olur sorusuna en iyi cevabı o verecek herhalde. Egolarından arınmış bir halde H.Bross'un yanında oturan Metin Diyadin, bu sezon merakla izlenecek isimlerden biri olacak.

3 yorum:

Şeref Çora dedi ki...

metin diyadin halamın oğludur yanlış şeyler yazılmasın sakın

Muratonovic dedi ki...

Benim de en ilgimi ceken transferlerden biri oldu.. A

slinda cok mantikli.. Metin Diyadin cok iyi Hoca olma potansiyeli olan biri, ama Trabzonspor icin 1. adam olmasi icin biraz erken. Ote yandan Broos'un yaninda kendini gelistirebilir, daha da onemlisi Broos'un takimi tanimamasindan kaynaklanan problemleri giderebiliri. Broos'un danismani olabilir. Broos'un futbolcularla dil ve kultur farkindan dolayi kuramayacagi iliskilerdeki eksiklikleri kapatabilir. Olasi bir Hocanin gorevden ayrilmasi durumunda ise devam edebilir vs. vs.

Eger Broos ile uyumlu bir calisma yakalarlarsa, birbirlerine ego yapmazlarsa yani Broos Metin Diyadin'in dediklerini ciddiye alir, Metin de Broos'a saygi durup golgesinde kalmayi kabul ederse bu isten herkes cok karli cikabilir..Simdilik isler iyi gibi, umarim plan tutar..

peralta dedi ki...

şeref bey, severiz metin hoca'yı, can'dır...