Cuma, Temmuz 24

Daum ve vizyon

Daum hergün yeni açıklamalar yapıyor, yeni birşeyler söylüyor. Kah takımın durumundan bahsediyor, kah Aziz Yıldırım'ı övüyor, kah Türkiye ikinci vatanım diyor falan filan. Ben Daum'un konuşmalarından çok sıkıldım daha geleli 1 ay olmasına rağmen. Bugün de Fenerbahçe'nin Inter'den, Bayern München'dan farkı yoktur falan demiş. Vizyonu geniş bir kulüp olduğundan söz etmiş. Ve eklemiş; "lig bizim için birinci planda". Turkcell Super Lig hani, ortalamaya vurduğumzda her 3 yılda bir Fenerbahçe ya da Galatasaray'dan birinin, şartlar ne olursa olsun, kadrolarında kim olursa olsun kesinlikle şampiyon olduğu lig. Daum bunu dev bir proje olarak satmaya çalışıyor ama yemiyoruz tabii.
***
Mehmet Demirkol, Daum imza attığı zaman "Daum Chelsea'yi Inter'i yenmeyi aklından bile geçirmez." Bu sene Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalsın yeterli Daum için. Yani nezaketen o da, gruplara kalmamak da olmaz artık. Hatırlayalım Schalke ile Almanya'da oynanan maç sonrasında Schalke'nin bir sürü yabancı futbolcu oynattığından, takımının seviyesinin düşük olduğundan falan bahsetmişti. Daum'un bahaneleri her zaman hazırdır, deplasmandaki sıradan bir lig maçında kenarda gösterdiği özveriyi, çok önemli bir Avrupa Kupası maçında göstermez, göstermedi. Bundan sonra da çok farklı olmayacaktır. Çok yakın geçmişte Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final görmüş takımın taraftarları olarak, Avrupa'da sıradan takımlara karşı alınacak ağır mağlubiyetlere hazır olsak iyidir. Ama üzmeyelim kendimizi, 3 gün sonra gider Kayseri deplasmanından altın değerinde bir 3 puanla dönmesini bilir teknik direktörümüz.

1 yorum:

mre dedi ki...

Tobol maçını yorumlayan arkadaş (Kutay Bey sanırım) ona Daum gibi hoca, size de Riijkaard gibisi lazım. Ya tuttuğunuz takımlar yanlış, ya da getirdikleri hocalar :)
Güzel yorum olmuş.