Cuma, Temmuz 31

Sinir Bozucu Kart


Dün herşey güzel gidiyordu. Sabah Elano geldi, akşam oynanan maç ise fena değildi. Ne olursa olsun 4 gollü galibiyet sıkıntıları azaltmış, kendimize güven gelmiş. Sevdiğim iki adam Balta ve Kewell gol atmış, sevilmeyen adam Sabri kapak sunmuş. Rövanşta rahat maç olur, tribünde makara olur diye keyiflenmişiz.

Derken Maccabi Netenyalı bir eleman kendi yarı sahasında topla buluştu. Galatasaray'a gol atabilmenin onurunu yaşamak istedi belki. Ama zaten kaleye uzaktı, tehlike olmazdı. Olsa bile ne olacak, en fazla 4-2 olacaktı maç. Pardon; 2-4. Eleman topla ilerlerken geçen sezon bu tip hareketleri defalarca yapan Milan Baros, adamı formasından çekerek durdurdu. Haliyle sarı kart gördü. Hem sporcuya yakışmayan bir davranış, yenik durumdaki rakibe bunu yapmak ayıp olur, hem de bizi zor durumda bırakacak bir kart. Bu tip maçların, bu tip dakikalarında, bu tip hareketlerle sarı kart görmek sinirlerimi bozuyor. Geçen sene Nordbank Arena'da oynanan maç aklıma geldi. Baros yoktu, Nonda tek başına yalnız kalmıştı. Gol kaçırmıştı. Galip gelecekken, berabere kalmıştık. Elendiğimiz maçın bir öncesi.

Bu sene finalin oynanacağı stadyumdaki o dakikalar. 10 kişi kalıp ileride top tutamadığımız anlar. Acaba o maçta Baros niye yoktu? Bu anlamsız kartlar başımızı ağrıtmasın, amin.

Hiç yorum yok: