Pazartesi, Temmuz 27

Milano Derbisi


Bambaşka bir kıtada dün gece Milano derbisi oynandı. Hazırlık maçında gülen maviler oldu. Şehrin iki takımı da birbirinden çok farklı durumda. Inter oldukça iyi olan takımını daha da iyi hale getiren transferler yaptı. Ac Milan ise kötü geçen sezonun ardından gerekli işleri yapamadı. Üstelik Kaka'yı da kaybetti. Aradaki fark açılıyor sanki.

Inter'in fazla transfere ihtiyacı yoktu. Eto'o daha yeni geldi. Ondan önce yapılan en isimli transfer Milito olmuştu. Milan'ın en önemli transferi Onyewu idi.

Bu şartlar altında başladı maç. Dakikalar daha 4 iken Milito, Onyewu'yu çalımladı ve gol attı. Milito için bundan daha iyi bir başlangıç olamazdı. Üstelik Arjantinli ikinci yarıda bir tane daha attı ve maç 2-0 bitti.

Bu iki takımın oyuncularının gücü veya oynadıkları taktikler falan çok mühim değil. Önemli olan anlatacak birşeyler bulmak. Bu maçı, bu iki takımın oyuncularını bilmeyen birine böyle anlatırsınız. "Inter'in yeni transferi, Milan'ın yeni transferini çalımladı ve golünü attı." Milano'da ne olursa olsun sezon bunun üzerine inşa edilecek, edilmeli. Maçın geri kalan 89 dakikası pek de önemli olmayacak. Milan, bundan sonraki hamlelerini ona göre yapacak. Inter özgüvenini bu golle devam ettirecek.

TSYD Kupası'nın kalkma nedenidir bu ülkemizde. Yeni transferlerin, milyon dolarlık topçuların madara olmasını istemeyen insanların aldığı karardır. Oysa birçok futbolcunun da yeni gelen takımlarında tutunmasını sağlamıştır TSYD. Ama en önemlisi birçok öykünün de başlangıcıydı TSYD. Onun yokluğundaki en büyük sıkıntı budur. Öyküler azaldı TSYD'nin yokluğunda. Konu TSYD değil, İtalya.

İtalya'nın TSYD'si TIM Cup ne zaman acaba?

1 yorum:

msaries dedi ki...

Inter eski sistemi olan 4-1-3-2 ye dönüyor gibi. Jose M. ilk geldiğinde bu sistemle başlamıştı. İki forvet oynayacaklar sanki içerde ama dışarda bilmem. Inter umarım bu sene istediği başarıya ulaşır.