Çarşamba, Temmuz 29

Maltepespor Seçmeleri


Futbolcu olma hayaliyle yanıp tutuştuğum yılların sonundaydım. ÖSS'yi kazandığım yazdı. Herkes kariyer hesapları ve tercihlerle uğraşırken ben hayalimi gerçekleştirmek için son kez didiniyordum.

Berker ile beraber Maltepespor'un yolunu tutmuştuk. Bir şans verseler, kendimizi göstersek, kapağı atsak hayalleri. Yaz sıcağında kulüp binasında hayatımızın en önemli iş görüşmesine girmiştik. Oradaki adam, sıfatını hatırlamıyorum şimdi, önce bana sordu: Kaç doğumlusun?. 1985 dememle sırtını dönmesi bir oldu. Berker, 1987 dedi. "Yarın idmana gel sen!" dedi Berker'e.

Hafiften üzüldüm. Beni de deneyin ulan dedim içimden. Zordu ama biliyordum. Berker'in de zordu ama onu kabul etmişlerdi. O açıdan sevinçliydim.

Bir gün sonra Başıbüyük'te idmana çıktı Berker. Ben de izliyordum. Futboldan tiksindiğim nadir günlerden biriydi. Sebepleri ayrı yazı konusu. Berker biraz iri bir arkadaştır. Ama iyi top oynar. Hoca ona, yeni sezona kadar kilo ver gel gir takıma dedi. O, Kızılkayalar'da 10 dakikada 5 hamburger 1 elma yiyebildiği için kilo veremedi. Haliyle Maltepespor defteri onun için de kapandı.

Bunları niye yazıyorum? Çünkü o gün beni idmana almayan Maltepespor, tam 6 sene sonra Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. A Takım için seçme düzenliyor. Herkes katılabilir. Bizim mahallede hala futbolcu olmak isteyen, bunun hayalini yaşayanlar var. Onların haberi var mı bilmiyorum. Eğer haberdar olurlarsa kesin giderler. Bazılarına şans güler mi acaba çok merak ediyorum.
İdealtepe Tesisleri'nde yapılacakmış. 30-31 Temmuz'da. İlgilenen varsa, son şansını denemek isteyen varsa buyursun.

1 yorum:

Saban dedi ki...

İngiltere Futbol Federasyonu'nun "Take It To The Next Level" reklamını izledikten sonra, Türkiye'de böyle haber görmek sevindirici.