Pazartesi, Temmuz 27

Topa Vur Yeter


Ayağı futbol topuna değmemiş insanların futboldan para kazanması çok içimi acıtan bir durum. Çevremde de çok var. Futbol topunu bomba sanacak insanlar afilli işlerde çalışıp futbol sayesinde para kazanıyorlar. Reklam şirketlerinde, bankalarda, organizasyon şirketlerinde vs.

Bir de futbolun patronu var. Sepp Blatter. Acaba küçükken top oynamış mıdır diye çok düşünmüşümdür. Mesela kolasına maç yapmış mıdır? Kalede son olmuş mudur? Veya topukla penaltı atmış mıdır? 31 aylık oyununundan haberdar mıdır? Kendi takımı gol atınca, karşı takımdaki arkadaşına "koyduk çocuğu" şeklinde laf atmış mıdır? Veya buna benzer şeylerin İsviçre versiyonları. Bence hiçbirini yapmamıştır. Hatta topun sahibi gıcık çocuk bile olmamıştır.

Ama gel gör ki şimdi topun sahibi o. Dünyanın bütün topları onun emrinde. Haliyle keyfini çıkarıyor. Penaltıyı atıyor. Sonuç mu? Golü yiyen biz oluyor, Blatter gülücükler saçıyor.
***
Ulan bir de adam eski futbolcuymuş Platini gibi, sıçtık o zaman. Gerçi Blatter sana diyorum, reklamcılar,organizatörler siz anlayın.

Hiç yorum yok: