Cuma, Temmuz 31

Kıyas


Fanatik Gazetesi bugün Fenerbahçe'nin yedek kulübelerini kıyaslamış. Dünkü maçta yedek olanlar ile, geçen sezonun ilk resmi maçı olan MTK maçındaki yedekleri. Öncelikle şunu söylemeliyiz, bu sezon Fenerbahçe'nin kadrosu daha geniş. Buna lafımız yok. Ama şu kıyasa itirazım var.

Geçen senenin yedekleri: Emre, Can Arat, Burak Yılmaz, İlhan Parlak, Gürhan Gürsoy, Önder Turacı, Volkan Babacan

Bu senenin yedekleri: Mehmet Topuz, Deivid de Souza, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Mert Günok.

Haberde savunulan düşüncenin ana fikri şu. "Geçen sene kulübe yetersizdi, bu sene yeterli; işte en somut örneği." Bence savunulan düşünce doğru, ama yola buradan çıkılırsa, bu iki kulübeyi kıyaslayarak, yanlış olur.

Kalecilere baktığımızda Babacan, Mert'e göre daha iyi. 1-0

Sol tarafta oynayabilecek adamlara baktığımızda Uğur'u sevip, Emre'den nefret etmeme rağmen, Emre Uğur'a baya fark atar: 2-0

Stoperlerden Önder Turacı ve Bekir İrtegün. Biri dün kadroda diğeri yedek: 3-0

Yine savunma oynayacak adamlardan Can Arat ve Deniz Barış. Ben Can'ı beğeniyorum, Deniz'i de Letonya maçından beri beğenmiyorum. Can'ın geçmişinde güzel günler var ama Deniz her zaman sıkıntılıydı. Bana kalsa Can derim ama Fenerbahçeliler Can konusunda hassas. Deniz diyelim: 3-1

Gürhan Gürsoy ve Selçuk Şahin kıyaslansa Selçuk belki daha çok ön plana çıkar. Fakat bir çok defa da kanser etmiştir tribünleri. Oysa Gürhan genç yetenektir, kadroda olması gereken bir isimdir: 4-1

Mehmet Topuz ve Burak Yılmaz için berabere diyorum. Karşı çıkan çok olabilir fakat Burak'ın potansiyeline hala güveniyorum. Kendisi bu kadar güvenmiyordur belki de.

Ezici olan fark İlhan ile Deivid arasında. Onun dışında geçen seneki kulübe daha iyi bence. Siz ne düşünürsünüz? Belki kıyas yolum yanlıştır. Yorumlara alalım.

4 yorum:

Tartavuz dedi ki...

solda emre uğur boraldan iyidir demişsiniz ama.. Geçen sene emre yedekte iken uğur oynuyordu :)

karşılaştırma yapılacaksa ilk 11 ede bakmak lazım sanki...

Adsız dedi ki...

BeNce gecn seneki ile bu snki arasinda pek fark yok.gecn senkilerde bes para etmezler bu senekilerde.oyuna girip mac kurtaricak adamlari yok varsa taksimde soyunurum :))

fenerbarca

Adsız dedi ki...

daha stopere adam gelicek semih gelecek özer gelecek bide böyle bakın kulubeye aradaki fark geceyle gündüz gibi olacak
not: semih gelince yedek belki guiza olur

sukullaci dedi ki...

ilk maçtaki yedeklere bakmak doğru olmaz çünkü geçen sezon emre ilk 11 oyuncusu oldu sonradan bu sene de kadroya özer semih ve büyük ihtimalle bi yabancı stoper giricek. öyle olunca bariz bu seneki kadro üstün olur. tabi gazetenin yolundan gidersek bence 3-3. topuz=burak diyorum bende ama selçuk gürhandan daha iyi diye düşünüyorum.