Çarşamba, Temmuz 1

Vassel ve Türk Medyası


Kolpa transfer haberi yapmakta Türk medyasının eline su dökecek kimse yok. Benim çocukluğumda, transfer döneminde gazeteyi sabah alıp, okuyup haberlere bakmak baya heyecanlandırırdı insanları. Şimdi ki durum ise çok farklı. Artık işin mizah boyutunayız. Kim daha güzel sallıyor, kim daha mantıklı sallıyor ona bakıyoruz. Cem Yılmaz televizyona çıkınca dönen, "Oğlum Cem Yılmaz'ı izledin mi, süperdi." benzerinden muhabbetler dönüyor artık. "Oğlum Fotomaç'ı aldın mı lan, Tevez Beşiktaş'ta diyor." diyerek kahkahalar atıyor. Bu senenin bu bağlamda en yaratıcı haber ödülünü, yeşillikler içinde rehabilitasyon adlı çalışmasıyla Fotospor anasının ak sütü gibi hakediyor.

Hal böyle olunca, dün baya şaşırtıcı bir gelişme oldu. Fanatik, Vassel-Ankaragücü ilişikisini yalanladı. Yalanlamak demeyelim ama aynen şöyle dendi:Taraftarları ayağa kaldırmak, basının dikkatini çekmek için kulüpler her gün bir bomba ismi gündeme getiriyor... Son olarak Ankaragücü Başkanı Cengiz Yıldırım Topel, Manchester City’nin yıldız golcüsü Darius Vassell’in bir kaç gün içinde Ankara’ya geleceğini ve tesisleri gezeceğini söyledi. İngiltere Milli Takımı’nın formasını giyen Vassell de, lafta kalacak gibi.

Bunu okuduktan birkaç gün sonra değil, birkaç saat içinde Vassel, Ankara'ya geldi. Anadolu'nun en şaşaalı transferi, Daum'un 4.gelişinin gölgesinde kaldı. Ankaragücü sanki, bizim hiç gol atamadığımız İngiltere'nin bize de gol atan bir forvetini değil de, Kamerun'dan 20 yaşında çocuk getiriyor. Taraftarların, havaalanı baskını olmasa belki bu kadar bile yer bulamayacaktı.

İşin acıklı olan tarafı, ulusal medyanın yanı sıra yerel medya da çok ilgisizdi. Tabi burada da işin içine Dallas oyunları giriyor. Melih Gökçek, bu transfere nasıl bakmıştır acaba?

Uzun sözün kısası, Türk basını yine sınıfta kaldı. Binlerce atmasyon haberin, satılan binlerce hayalin revaçta olduğu günümüzde yüzde 100 gerçek bir olay hakettiği ilgiyi görememiştir. Ligin değerinden sorumlu LİG TV bile yayın akışını kesip canlı vermiyorsa, NTV Spor, Kaka'nın imza törenini canlı verip Vassel'i haber özetlerinde es geçiyorsa söyleyecek pek fazla bir şey yok. Ya da çok şey var ama tesiri yok. Yukardaki fotoğrafın 3-5 benzeri daha olsa belki daha çok ilgi gösterilirdi. O yüzden de bu tip şeylere "yanlış" diyemiyorsun.

2 yorum:

idris61 dedi ki...

buarada şakmaka ballack ı fener alıyormuş mtin şen dedi

Saban dedi ki...

Bir noktada ekleme yapayım. NTV Spor, gece 2 sularında önce "son dakika" altyazısı olarak geçti. Saat başında da hem NTV'den hem de NTV Spor'dan Ersin Düzen canlı yayına bağlandı ve Ankaragücü başkanıyla ve Vassel'in menajeriyle konuştu. O konuda hakkını yemeyelim.