Salı, Temmuz 28

Beğendim Ama Sevmedim


Bugün en çok konuşulan konu Galatasaray'ın mor forması oldu. Msn'den internetten sürekli mor forma geyikleri dönüyor. Eski açık mor desene diyenler, milka espirisi yapanlar, cimbom morardı diye başlık bekleyenler.

Hepsi hakedilmiştir. Çünkü Galatasaray'ın mor rengi yoktur. Formaların dizaynına çok takılmam. Sarı ve kırmızı olduktan sonra her forma makuldür benim için. Formalar oynanan maçlarla değerlenecektir çünkü. Galatasaray'ın beyaz formaları Xamax ve Arsenal maçlarıyla kalplerde yer edinmiştir mesela. Düz sarı denince akla Manchester United maçı gelir. O yüzden çok takılmıyorum. Sarı-kırmızı olsun bir de parçalı olsa tadından yenmez o ayrı.

Gelelim mor formaya. Formayı beğenmedim diyemem. Güzel olmuş. Mor renk güzeldir. Üstelik çok kullanılan bir renk değildir futbol sahalarında. Fiorentina, Orduspor, eflatuna giden Real Madrid. Akla gelenler bunlar. Fazla yok. Az kullanılan fark yaratır. Farklı olan güzeldir. Ama diyoruz ya çok kullanılan bir renk değildir. O kullanmayanlar biridir Galatasaray.

Geçen seneki turuncu formadan daha güzel bu mor forma. Ama turuncunun en azından bir anlamı vardı. Sarı ve kırmızının birleşimi, kesişimi, arası diyebilirdik. Morun hiçbir alakası yok. Şimdi tarih sayfaları karıştırılıyor. Mor ile ilgili anılara, arşivlere, yazılara bakılıyor. Galatalılar'a, Cenevizliler'e kadar gidiliyor. Hiç gerek yok bunlara. 500 yıllık camianın muhakkak her renkle ilgili bir olayı, bir anısı olacaktır. Ama asıl renkleri bellidir.

Turuncu formanın sonunu hazırlayan biraz da geçen seneki Kadıköy maçı olabilir. 4 gollü alınan mağlubiyet sonrası söylenen Turuncu formayla geldiler ama yine tanıdık sözleri etkilidir belki de. Bu sene de "Biz bir şey yapmadık, onlar böyle geldi" derlerse altından kakmak zor olur.


Peki, yukardaki fotoğraftaki en güzel şeyin Işıl Alben olduğunu söylemeye gerek var mı?

2 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Al benden de o kadar.
Ve aslında konu edilecek şeyde değil bence.
Forma forma forma... Yeter yazmayın yahu :)

Beercholic dedi ki...

Kesinlikle!