Salı, Temmuz 7

Futbol sever böyle şeyleri

Bir Fenerbahçe - Galatasaray derbisi daha stresten uzak haftalara denk geldiği için çok mutluyum. Geçen sene de 10. haftada oynanmıştı, daha temiz oluyor böyle. Öte yandan Kutay'ın dediği gibi Daum kaldığı yerden devam edecek. O günden sonra Denizli'de oynanan 3 maçta da Fenerbahçe gol yemedi. Son golü Mustafa Keçeli atmıştı ve şampiyonluğu kaybetmiştik.
***
Ligin ilk haftalarında Fenerbahçe'nin performansı malum. Fenerbahçe'nin son yıllarda 3 puanla başladığı tek sezon 2006-2007 sezonu, Kayseri Erciyesspor'un 6-0 mağlup edildiği, Appiah'ın kırmızı kart gördüğü maç. Roberto Carlos'un ilk kez Fenerbahçe forması giydiği maçta İBB'ye karşı Olimpiyat Stadı'nda alınan 2-0'lık mağlubiyet var. Geçen sene ise Rodrigo Tabata'nın golüyle alınan mağlubiyet var. Fenerbahçe Daum ile ligin ilk haftasında hiç galibiyet alamadı. Daum Fenerbahçe'ye ilk gelişinde, kalede Enke vardı, önlerindeki stoper ikilisi ise Ümit Özat ve benim şaşkın bakışlarım arasında bayram değil seyran değilken patır patır ileri çıkan, Umut Bulut'un yerinde oynasaydı daha çok gol atardı dediğim Fabio Luciano idi. Büyük ihtimalle yine ilk haftada tandem bir Brezilyalı Bilica ile bir yerli Bekir İrtegün'den oluşacak.
***
Üç yıl üstüste Trabzonspor maçlarının ligin son haftasına denk gelmesi de enteresan. Bu kez 34. hafta Kadıköy'de olacak, bunu eklemek lazım. Yine de son yıllara göre tansiyonun daha az olacağı bir son hafta bekliyor bizleri.

2 yorum:

ŞAHİN EKREM dedi ki...

neden tansiyon son hafta daha az olsun trabzon ile 2.lik için mücadele ederseniz ne olicek

kutay dedi ki...

olası bir galatasaray-fenerbahçe şampiyonluk kapısmasından daha az bir tansiyon olacak..