Salı, Şubat 3

Sessiz Gece


Dün günlerdir beklediğimiz maç oynandı. İzmir derbisi. Gönül stadyumdan izlemek isterdi nasip ekran başınaymış. Dün farkettim ki hayatımda ilk defa 90 dakika bir KSK-Altay maçı izlemişim. Hatta Göztepe ile Karşıyaka arasında oynanan efsane 5-2lik maçın 45 dakikasını saymazsak bu 3 takımın kendi arasında oynadığı maçlardan ilki benim için.


Ondan sonra futbolu seviyoruz diyoruz. Türkiye'nin en öenmli takımlarının maçlarına uzak kalmışız. Real Madrid'i, Liverpool'u, Roma'yı her hafta izlerken kendi takımlarımıza uzak kalmışız. Ondan sonra da ahkam kesiyoruz Anadolu'da tribünler boş diyerek.


İzmir'de de dün tribünler boştu. Ama bunu İzmirliler'e yıkmamak lazım. Pazartesi günü oynanan bir maç, aksam 22.00'de bitecek. Bu maçı TV yayını için pazartesiye almak ayıptır, günahtır. Karşıyaka teknik direktörünü Engin İpekoğlu olarak gösteren yayıncı kuruluştan medet ummak daha büyük ayıp zaten. Eminim ki bu maç pazar 13.30'da oynansa 40.000 seyirci bulurdu. Dün 20.000 vardı en fazla. 1500ü aşmayan Altaylı ve geriye kalan Karşıyakalı. Tribünlerdeki maçı kim kazandı diye sorarsanız Altay derim. Az kişiydiler, birkaç klasik tezahürat dışında repertuarları çok sönüktü. Ama Karşıyaka'yı zaman zaman bastırdılar. Karşıyaka tribünü maç öncesi tüyleri diken diken etti. Devamı gelmedi.


Maça Karşıyaka hızlı başladı. Cihan Yılmaz çok önemli bir futbolcu. Adı Ankaragücü ile geçti ama biraz gelişirse İstanbul yolu açılır. Takımın her atağında o vardı. Kıvanç çok iyidi. Ama Zafer Demiray bambaşka başladı maça. Bu ligin Ronaldo'su. Sağ tarafta esti adeta.Sakatlanması büyük talihsizlik oldu.Devam etseydi maçın şekli değişirdi. Erken çıktı oyundan eski Beşiktaşlı Zafer. Çıkmasa, kenarda dursa belki daha iyi olurdu. Çünkü o çıkınca takımdaki gençler sanki "Zafer yoksa bizi taşıyacak çıkamaz" diye düşündüler. Moral bozukluğu oldu sanki. Sazı eline biraz Cihan biraz Ferhat almaya çalıştı ama olmadı.


Reha Hoca maça tek forvetle çıktı. Serkan İrdem tek forvet oynayamayacak oyuncuların başında geliyor.Kulübede de alternatifi yok ama. Eser Yağmur olmuyor, Yunus Altun eski Yunus değil. Üstelik Cihan-Ferhat-Kıvanç-Zafer ortasahası bozulmamalı.


Defansta Ahmet Burak Solakel ve Fuat Eraslan yoktu. Buna rağmen üstüste 6 maçtır gol yemeyen bir takım var. Seri bozulmadı Tiago'ya dua etsinler. İnanılmaz bir gol kaçırdı.


Aslında bu maç Altay çok yıpratır diye bekliyordum. Tiago, Yasin, Merter,Şehmus dörtlüsüne ikinci yarı Molina ve Burak Çalık eklendi. Ama pozisyona girmekte zorlandılar. Tiago 6 pastan kaçırdı. Onun dışında kaçan önemli bir pozisyon yok.


Oysa Karşıyaka'nın iki topu direkten döndü. Tiago'nun vuruşu geri döndü Serkan'ın şutu direkten döndü. O gol olsa atamayana atarlar diyecektik. İki takım da atamadı.


Keyifli bir maç değildi. Güzel bir maç değildi. Gol yoktu. Ama "sıkı maç"tı. İyi maçtı. Pozisyon yoktu ama mücadele üst düzeydeydi. 3-5 sene sonra üç büyüklerde oynayacak futbolcuların mücadelesiydi. Barcelona maçları kadar iyi zaman geçirmedik ama Türk futboluna biraz daha yakınlaştık.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tribunlerin bos olmasinin sebebi bilet fiyatlaridir , burdan 2. lig macinda 20 ytl bilet belirleyen karsiyaka yonetimine selam eder , izmir halkini enayi yerine koyan izmir kuluplerine de bisi dememe gerek yok heralde