Pazar, Nisan 12

Benim Derbilerim


Oradaydım dediğim 6 derbi olmuş. 4 tane Ali Sami Yen'de. 3 tanesi eski açık, bir tanesi yeni açık. 1 Olimpiyat Stadı var, 1 Kadıköy deplasmanı. Berker ile aynı tribüne 2 kere gitmişiz. 2 kere Türkiye Kupası gerisi lig maçı.

2 kere mart ayında, birer kez eylülde, kasımda, aralıkta, mayısta. Fenerbahçe üstün bu maçlarda. 1 kez berabere bitti, 2 kere biz kazandık. Birinde kupadan elendik üstelik. 3 kere Fenerbahçe kazandı. 8 gol Fenerbahçe attı, 7 gol Galatasaray. Tek farktan daha farklı skor olmadı hiç. En çok golü Necati Ateş ve Hakan Şükür attı. 2 defa. Arif Erdem, Kemal Aslan, Pierre Van Hoijdonk, Marcio Nobre, Fabio Luciano, Alex De Souza, Ümit Karan, Ayhan Akman, Tuncay Şanlı, Stephan Appiah, Diego Lugano, Edu Dreacana, Arda Turan diğer gol atan isimler. İlk golü Kemal Aslan son golü Arda Turan attı.

2005-06 sezonunda 3 kere gittim. En çok gittiğim sene de 2006.

2 kere Bülent Demirlek yönetti. 1er kez Muhittin Boşat, Cem Papila,Serdar Tatlı, Cüneyt Çakır. 3 kez kırmızı kart çıktı.

Hangi futbolcuyu kaç kere izlemişim onu hesaplayamam şimdi. Yazın boşlukta yaparız onu da. Şimdi aklı fazla takmamak lazım. Bugün 7.derbi. Yıllar sonra "oradaydım" demek için.

Hiç yorum yok: