Salı, Nisan 28

18 Nisan 2000


Barcelona ile Chelsea arasında bana göre en unutulmaz maç. Bazıları Ronaldinho'lı, Mourinho'lu dönemde oynanan maçları daha çok beğenir. Ama 9 sene önce oynanan bu karşılaşma bence en güzeliydi.

İlk maç Londra'da 3-1 Chelsea üstünlüğüyle sona erdi. Yani Barca'nın tur için gol yemeden 2 gol atması gerekiyordu. Barca'nın başında Hollandalı Luis Van Gaal, Chelsea'nin başında ise yanılmıyorsam Gianluca Vialli vardı. Barcelona tam Hollanda-Katalan karması. Frank De Boer, Patrick Kluivert, Philippe Cocu, Ruud Hesp, Michael Reiziger ve hatta yolu Ajax'tan geçen Jerri Litmanen. Onların yanında Sergei,Gabri,Xavi,Abelardo ve bugünün hocası o günün kaptanı Pep Guardiola. Ayrıca maçın ve sezonun yıldızları Rivaldo ve Figo.

Chelsea Zola, Di Matteo, Petrescu, Wise'lı bir kadroya sahip. 4-5 ay önce Sami Yen'de 5 atan takım şimdi Camp Nou'da.

Barcelona hızlı başladı ve ilk golü 24.dakikada buldu. Rivaldo'nun kullandığı serbest atışta top Babayaro'ya çarptı ve filelere gitti. 45.dakikada Figo-Kluivert yapımı gol skoru 2-0'a getirdi. Soyunma odasına girilirken Barcelona istediği skora ulaşmıştı.

60.dakikada Barcelona tribünleri buz kesti. Tore Andre Flo skoru 2-1'e getirdi. Bu skor Chelsea'ye tur atlatacaktı. Barcelona'nın acilen gol bulması lazımdı. Katalanlar'ın bulacağı gol maçı uzatmaya taşıyacaktı. Beklenen gol 83'te geldi. Guardiola, Dani'ye adrese teslim bir orta yaptı. Skor 3-1 oldu, Barcelona coştu.

Bu coşkudan 2 dakika sonra Barcelona penaltı kazandı. Fransız Frank Lebouf, Hollandalı Kluivert'ı düşürdü ceza sahası içinde. İsveçli Anders Frisk beyaz noktayı gösterdi. Topun başına Brezilyalı Rivaldo geçti. Sambacının vuruşunu Ed De Goey kurtardı. Maç uzuyordu.

97.dakika herşeyi belirledi. Bu sefer Babayaro, Figo'yu düşürdü ve kırmızıyı yedi. Penaltı için yine Rivaldo geldi. Bu sefer attı golünü. Hep gol hem rakip 10 kişi. Son gol 104'te geldi. Kluivert attı. 5-1 yendi Barcelona. Ve yarı finale adını yazdırdı. Güzel maçtı. Olsa da izlesek, unutmuşum çoğu şeyi.

Hiç yorum yok: