Cuma, Nisan 24

Fenerbahçe - Galatasaray Maç Öncesi


Bugünün en önemli spor olayı akşam oynanacak derbi. Fenerbahçe, Abdi İpekçi'de Galatasaray'ı konuk edecek. Bir aksilik çıkmazsa salondaki yerimizi alacağız. Biletleri önceden aldık. İlk yarıdaki maça da aynı kadroyla elimizde biletlerle gitmiştik ama yönetimimiz elimize vermişti tabir-i caizse.

İpekçi ve Şahenk arasındaki farkın yanında iki kulübün yönetimlerindeki fark da etkili ve bugün böyle bir sıkıtı yaşamayız. Ama Fenerbahçe yönetiminin başı ağrıyacak. Galatasaray tribünün olmadığı yerde Fenerbahçe kendi içindeki hesaplaşmalarına yoğunlaşabilir. Yıllardır İpekçi'de pota arkasında yer alan GFB bu maçta yan tarafta olacakmış. Yönetime olan protestolar burdan devam edecekmiş. Maçın son periyodunda da kopma olacağını tahmin ettiğim için, bize 3-5 küfür salladıktan sonra kendi aralarındaki sorunların çözümüne başlarlar.

Basket maçı diye geçiştirmemek lazım. Bu gün yaşanacak herhangi bir şey Fenerbahçe'nin geleceğini değiştirebilri. Veya bizim basketçilerin orada alacağı süpriz bir galibiyet futbol takımını şampiyon yapabilir. Zaten spor kulübü demek bu demek.
*******
Maça gelirsek. Fenerbahçe yüzde 99 kazanacak maçı. Yüzde 1'lik ihtimal şöyle gerçekleşir. Solomon'un her attığı çemberden seker. Hüseyin, Oğuz ve Ömer'e rağmen her ribaundu alır. Hosley'in her attığı girer. Mrsiç ısınırken ayağını burkar. Griçek etkisiz kalırsa, Cüneyt geçen sene oynanan maçtaki gibi yağdırırsa alırız maçı.

Bu maçı cuma gününe alan federasyona tebrkileri yollamayı da ihmal etmiyorum. Şu günden sonra başta İsmet Badem olmak üzere kimse çıkıp "basketbola ilg gösterilmiyor, futbolun peşinde koşuyor kitleler, yoksa basketbol daha zevkli" vs... anafikirli cümleler kurmasın. Ülkenin en önemli iki kulübünün maçını cuma gününe alırsan kusura bakma ama kimse gelmez. Bugün yine kalabalık olur ama hava her zamanki gibi olmaz. Elinde kitaplarla gelen öğrenciler, takım elbiseli insanlarla maça konsantre olmak zor olur. Benim için iyi oldu o ayrı. Haftasonu olsaydı gidemezdim.

3 kişi gidiyoruz. Biri Fenerli reis-i cumhur, biri Beşiktaşlı Sertace ve ben. Uzun süredir çıplak gözle potada bir Fenerbahçe galibiyeti görmedim. Yanlış olmasın belki de hiç görmedim. Hatta 2006'daki kupada yenip elendiğimiz 3-2'lik maçı saymazsak 4.5 senedir bir Fenerbahçe galibiyeti görmedim. Bu bilgiler için deftere bakmak gerekir. Akşam maç analizinde bakarız ona. İyi olan kazansın demeyeceğim maçlardan biridir. Çünkü derbidir. Kazanalım.

1 yorum:

KazımKazım dedi ki...

ne güzelde oliyoda cinconcona koması