Pazar, Nisan 19

Tribünde Kadınlar


Aslında çok uzun bir konu. Kadınların tribünde olsun mu olmasın mı? Bunu daha sonra detaylı yazarız. Ama bizde futbol ulemaların iki genel yargısını bu fotoğraf çürütüyor. Birincisi; Avrupa'da küfür yok, olursa cezası ağır olur. İkincisi; kadınlar stadyuma geldi mi küfür azalır çünkü onlar küfür etmez.

Bu ablamızın yaşı herhalde baya fazladır. Buralarda bu yaşa gelen erkekler bile tribünü bırakıyor. Tribüne olan saygısı ve takımına bağlılığı ayakta alkışlanır. Tuttuğı atkıda yazan kelime ise İtalyanca küfür. Tam Türkçe'ye nasıl çevrilir bilmiyorum ama İtalyanca'daki en yaygın küfürlerden biri olması lazım. Hadi kelimeyi geçelim, yanda açılan orta parmak şekli sayesinde İtalyanca bilmeyene de derdini anlatabiliyor. Şahsen ben rakibe küfür eden bir atkıyı satın almam. Antici olmamak lazım. Ama küfür ve argoya uzak olmamak lazım.
********
Demek ki neymiş, kadınlar da insan onlar da küfür edebiliyor. Avrupalı'da insan onlar da küfür ediyor. Bundan sonra kendimizi aşağılarken Avrupa'dan örnek göstermeyiz inşallah diyeceğim ama kim takar bizi. Toplumsal mesajımı da vereyim son cümlede: Argonun bittiği yerde sokak kültürü kaybolmuş demektir, sokak kültürü kaybolursa hayatın anlamı kalmamış demektir.

1 yorum:

İsimsiz dedi ki...

Eskişehirspor resmi dergisinin 2 veya 3 önceki sayısında kuruluş yıllarından tribün fotoğrafları görmüştüm. Gerek kadın, gerekse de erkekler en şık kıyafetleri ile açık tribünde bugün için görmemizin imkansız olduğu bir manzara sergiliyorlardı.

Geriye giden bir ülke olduğumuzu bir kez daha hatırlatan bir yorum oldu ama maalesef doğru...